Vidiauto Novosti Najave Novi Renault 4 će biti električni SUV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.10.2022. 04:58

Koncept Renault 4Ever Trophy najavljuje serijsku izvedbu nove četvorke

Novi Renault 4 će biti električni SUV

Renault ovim konceptom najavljuje kako će serijska izvedba nove četvorke biti gradski SUV s električnim motorom, a stiže za nekoliko godina.

Renault 4, ili na našim prostorima često zvan ''Mali div'', kroz par godina dobiva nasljednika i to u SUV izvedbi, te s električnim pogonom! Nakon Renaulta 5, koji se očekuje sljedeće godine, još jedan legendarni model će dobiti svoju reinkarnaciju.

Renault 4Ever Trophy_01

Renault je prodao preko 8 milijuna primjeraka legendarnog modela u više od 100 zemalja, a od prestanka proizvodnje je prošlo 30 godina. No kroz par godina opet ćemo imati prilike sjesti za volan četvorke, no u ponešto drugačijoj izvedbi.

Renault 4Ever Trophy_02

4Ever Trophy koncept najavljuje kako će novi model imati retro dizajn s prepoznatljivim okomito dizajniranim prednjim dijelom s okruglim svjetlima, preko poznatog oblika trećeg bočnog stakla, kao i kosim stražnjim dijelom s uskim i okomito postavljenim stražnjim svjetlima.

Renault 4Ever Trophy_03

Koncept je dug 4160 mm, širok 1950 mm i visok 1900 mm, te ima 2570 mm dug međuosovinski razmak. Ima i gume dimenzija 255/55 R19, koje će u serijskoj izvedbi zasigurno biti manjih dimenzija, a ni razmak između kotača i lukova iznad njih sigurno neće biti 20 cm, kao na konceptu.

Renault 4Ever Trophy_04

Bit će postavljen na CMF-BEV platformu za električna vozila B segmenta, kao i već spomenuti Renault 5, a iz Renaulta kažu kako će ta dva modela biti pozicionirani kao Clio i Captur. Znači li to kako Renault neće imati visoku cijenu kao što ima Mini, bez obzira na retro izgled? Nadamo se da neće. Ali o tome će uvelike ovisiti i tržišni uspjeh.

Ključne riječi:
4 električni SUV koncept R4 Renault retro SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.