Vidiauto Novosti Najave Renault priprema nasljednika modela R4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.10.2022. 04:29

Renault će na Pariškom sajmu predstaviti koncept nove ''četvorke''

Renault priprema nasljednika modela R4

Trideset godina nakon završetka proizvodnje, Renault će na Pariškom salonu automobila 2022. predstaviti novu viziju globalno popularnog i prihvaćenog Renaulta 4. Ekipa dizajnera okupljena pod vodstvom Gillesa Vidala, potpredsjednika Renaultovog odjela dizajna, udahnula je moderan karakter legendarnom modelu koji je ostavio trag u šezdesetim, sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

2023 Renault 4_01

''Mali div'', kako je od milja bio zvan na ovom području, tako dobiva duhovnog, ali i vizualnog nasljednika, no serijska izvedba se očekuje tek kroz par godina. Konceptni automobil, kojim se obilježava i 25. godišnjica humanitarnog relija 4L Trophy, svidjet će se i mlađim generacijama, kažu u Renaultu. Osim nasljednika ovog legendarnog modela, sve je bliža i premijera serijske izvedbe nove generacije Renaulta 5, koji će, kao i nova ''četvorka'' imati električni pogon.

Ključne riječi:
četvorka koncept mali div R4 Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs