Vidiauto Novosti Najave Prodano više benzinaca nego dizelaša

Autor: IR Objavljeno: 02.10.2017. 07:22

Promjena razmišljanja 

U Europi benzinski motori prodavaniji od dizelskih

Prodano više benzinaca nego dizelaša

Po prvi puta u posljednjih osam godina, u Europi su prodavaniji bili automobili s benzinskim motorom nego oni s dizelskim motorom, raste i prodaja ostalih modela.

Osam godina je prošlo otkako automobili s benzinskim motorom nisu bili najprodavaniji u Europi. Za razliku od većine svijeta, automobili s dizelskim motorom su najviše zanimali Europljane, no čini se kako se vremena mijenjaju. Očekujemo kako će i dalje padati prodaja dizelskih modela, posebice otkako su najavljene zabrane ulaska automobila sa starijim dizelskim motorima u velike europske gradove.

Od ukupne prodaje automobila u Europi, u prvoj polovici godine benzinci su zauzeli 48,5 % tržišta, što čini rast od 2,7 %, dok su dizelaši zauzeli 46,3 % tržišta, što je pad od 3,9 %.

Volkswagen e-Golf

Izgleda da je afera dizelgate, koja je krenula iz redova Volkswagen grupacije, ipak utjecala na savjest kupaca, a već sada neki proizvođači za pojedine modele uopće ne nude dizelske motore, kao što su Volvo i Porsche.

Osim toga, porasla je prodaja ostalih vrsta pogona za 35 %, sada čine 5,2 % tržišta, a u koje se ubrajaju hibridni modeli, automobili pokretani samo elektromotorom, automobili pogonjeni plinom i drugi zeleni automobili. Kako je trend predstavljanja ovakvih modela sve veći, očekuje se da će prodaja ovakvih automobila biti u još većem porastu.

Ključne riječi:
tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.