Vidiauto Novosti Najave Prvi Opelov plug-in hybrid Grandland X

Autor: IR Objavljeno: 12.09.2017. 12:02

Kompaktni SUV 

Predstavljen je prvi Opelov plug-in hybrid Grandland X

Prvi Opelov plug-in hybrid Grandland X

Opel je danas predstavio svoj prvi hibridni plug-in model Grandland X. Ovaj kompaktni SUV je prvi Opel koji se može puniti putem zidnog punjača.

Iako  je ovo još uvijek prilično burno razdoblje za Opel, kojeg je ove godine od General Motorsa kupila PSA grupacija, a prije tjedan dana je objavljeno da je samo u drugom kvartalu (travanj-lipanj) Opel napravio gubitak od 250 milijuna eura, to ga nije spriječilo da na IAA predstavi nekoliko noviteta – Grandland X u hibridnoj plug-in verziji, Insigniju GSi o kojoj smo već pisali ovdje te novu Insigniju Country Tourer.

Opel Grandland X  bočno

Kompaktni SUV Opel Grandland X djelomično koristi komponente s bratskim Peugeotom 3008, a Grandland X će se ubrzo pojaviti i kao prvi Opelov hibridni automobil koji se može puniti putem utičnice, odnosno plug-in hibrid.

Opel Grandland X straga

Opel Grandland X je kompaktni SUV dug 4.447 mm i širok 1.844 mm koji nudi dovoljno prostora za prosječnu obitelj. Unutrašnjost je uređena tipično Opelovski, a ugrađen je i zaslon u boji. Osim hibridnog plug-in modela, Grandland X dolazi opremljen i 1,2-litrenim turbo benzinskim motorom snage 130 KS i 1,6-litrenim turbo dizelskim motorom snage 120 KS. Detalji hibridnog modela još nisu objavljeni.

Opel Grandland X interijer

Novi Opel Grandland X dolazi u prodaju već u listopadu, s cjenovno će biti nešto povoljniji od usporedivog Peugeota 3008. Tako bi početna cijena za Opel Grandland X trebala biti oko 170.000 kuna.

Ključne riječi:
Grandland X Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.