Vidiauto Novosti Najave Uskoro dolazi električni VW Microbus

Autor: IR Objavljeno: 21.08.2017. 08:17

Električni VW Microbus stiže za 5 godina

Uskoro dolazi električni VW Microbus

Sada je i službeno: konceptni VW I.D. BUZZ, kojeg smo vidjeli na ovogodišnjem salonu automobila u Detroitu, u serijsku proizvodnju kreće 2022. godine. 

Za sve kojima se svidio konceptni Volkswagen I.D. BUZZ koncept, električni automobil čiji je izgled inspiriran prvim Volkswagen Microbusom, mogu odahnuti – serijska proizvodnja i početak prodaje očekuju se tijekom 2022. godine, izjavili su Herbert Diess i Eckhard Scholz na Concours d'Eleganceu u Pebble Beachu u Kaliforniji.

Volkswagen ID Buzz Concept straga

Pedestak godina nakon originalnog Volkswagen Type 2 Microbusa, koji je posta popularan ponajviše među hipijevcima krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, stići će potpuno novi model VW Microbusa kojemu će poveznice s originalom biti četiri kotača i sličan izgled, dok će sve ostalo biti potpuno drugačije.

Volkswagen ID Buzz Concept

Tako će serijski VW I.D. BUZZ, odnosno VW Microbus, pokretati isključivo elektromotor, odnosno čak dva ugrađena elektromotora, snage 369 KS što je dovoljno da dostigne maksimalnu brzinu od 160 km/h (elektronski ograničena) i ubrza od 0 do 100 km/h za samo 5 sekundi! Ovaj kombi s ukupno do 8 sjedala imat će autonomiju od oko 600 km, što je odličan rezultat.

Volkswagen ID Buzz Concept interijer

U VW I.D. BUZZ ugrađene su baterije kapaciteta 111 kWh kojima treba samo 30 minuta za punjenje do 80% kapaciteta, a ne treba zaboraviti kako je u koncept ugrađen i autopilot, koji bi do 2022. g. lako mogao postati serijska oprema VW Microbusa koji bi omogućio uživanje u vožnji svim putnicima. Nažalost, o cijeni je još uvijek prerano govoriti, no ona bi mogla iznositi oko 30.000 eura.

Ključne riječi:
I.D. Buzz Microbus Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs

.::.