Vidiauto Novosti Najave Novi Nissan Leaf dolazi na proljeće

Autor: IR Objavljeno: 06.09.2017. 12:05

Novi Nissan Leaf i službeno u Hrvatskoj

Novi Nissan Leaf dolazi na proljeće

Nissan je danas predstavio novi Leaf, najprodavaniji električni automobil na svijetu, a potvrđeno je i da će se novi Leaf i službeno prodavati u Hrvatskoj.

Iako mnogi to ne znaju, Nissan Leaf je najprodavaniji električni automobil na svijetu, s prodanih preko 300.000 komada, a sada je došlo i vrijeme za novi model, koji se ističe s dosegom baterija od 378 kilometara.

Nissan Leaf 2018 straga

Novi Nissan Leaf opremljen je elektromotorom snage 150 KS koji raspolaže s 320 Nm okretnog momenta, a za 80% napunjenosti baterija dovoljno je punjenje od samo 40 minuta. Kasnije bi se trebao pojaviti i snažniji Leaf koji bi trebao imati snagu od 220 KS i s baterijama koje bi imale doseg od 500 km, a zvat će se Nissan Leaf E-Plus.

Nissan Leaf 2018 propark

Što se tehnologija tiče, Nissan Leaf je opremljen naprednim sistemom automatskog parkiranja ProPILOT Park i ProPILOT sistemom djelomičnog autonomnog upravljanja, a treba istaknuti i e-Pedal tehnologiju koja jednu pedalu pretvara u gas i kočnicu i to tako da kada pritišćete papučicu auto ubrzava, dok otpuštanjem papučice vozilo usporava i uključuje rad kočnica.

Nissan Leaf 2018 interijer

Najzanimljivije je to što je potpuno nova unutrašnjost izgleda prilično klasično, odnosno kao kod običnog automobila. Ne možemo reći da je ružna ili nepraktična, već bi na ovakvom futurističkom vozilu voljeli vidjeti malo više slobode kod dizajniranja unutrašnjosti.

Nissan Leaf 2018 interijer detalj

Dužina Nissan Leafa iznosi 4480 mm, širina mu je 1790 mm, visina 1560 mm, dok je međuosovinski razmak 2700 mm,  dok je obujam prtljažnika sada obujma 435 litara, što znači da je sada u unutrašnjosti više mjesta za putnike ali je i više mjesta u prtljažniku.

Nissan Leaf 2018 prtljaznik

Novi Nissan Leaf na tržište stiže tijekom siječnja sljedeće godine, dok će se u Hrvatskoj početi prodavati tijekom ožujka s još nedefiniranim cijenama, no lijepo je vidjeti kako i na naše tržište dolazi sve više električnih vozila.

Ključne riječi:
Leaf Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.