Vidiauto Novosti Najave Mercedes-AMG Project One u razvoju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.08.2020. 04:54

Najava 

Hibridni sportaš s preko 1.000 KS: Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project One u razvoju

Mercedes-AMG je razvoj automobila Project One dovezao do nove faze i sve je bliže početku proizvodnje koja će započeti sljedeće godine.

Mercedes-AMG razvija novi hiperautomobil, a riječ je o Project One modelu koji je ušao u novu fazu razvoja i sve je bliži početku proizvodnje koja je najavljena za sljedeću godinu. Nekoliko pretprodukcijskih automobila već kruži tvorničkom testnom stazom kako bi se automobil podesio za najbolje rezultate.

Mercedes-AMG One 02

Project One će imati hibridni pogon koji će se sastojati od 1,6-litrenog V6 turbo motora koji će se kombinirati s elektromotorima, u ukupna snaga koju obećavaju u Mercedesu bit će veća od 735 kW, odnosno veća od 1.000 KS.

Mercedes-AMG One 01

Iako performanse još nisu službeno objavljeno, već otprije se šuška o ubrzanju od 0 do 100 km/h za oko 2,5 sekundi, dok će maksimalna brzina biti više od 350 km/h. Inače, za Project One se koristi mnogo dijelova i tehnologija iz bolida Formule 1, no automobil će se moći registrirati i voziti po cesti.

Mercedes-AMG One 03

Serijska izvedba će se moći koristiti i u svakodnevnoj vožnji, gdje će se moći odabrati samo električni pogon, pa budući vlasnici neće imati brige oko zagađenja okoliša. A njih će biti svega 275, koliko će primjeraka ovog automobila biti napravljeno. Cijena pojedinog primjerka je 2,7 milijuna eura (oko 20.250.000 kuna), a iako ste spremni izdvojiti novce za njega, više ga ne možete kupiti jer su svi primjerci već rasprodani.

Ključne riječi:
hibrid Mercedes-AMG Project One sportski automobili
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 20. rujan 1984.

9-20-1984 Automobil kao oružje terorista

Automobil kao oružje terorista

Dvanaest ljudi poginulo je u napadu autobombom na ambasadu SAD-a u Beirutu, Libanon. Bilo je to prvi puta u povijesti da je automobilska bomba odnijela veći broj života, no do danas ona se razvila u jedno od omiljenih oružja terorista.

vs