Vidiauto Novosti Najave Predstavljena posebna serija Audija RS3

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.10.2022. 04:16

Još nabrijaniji RS3 Performance Edition u ograničenoj seriji od 300 primjeraka

Predstavljena posebna serija Audija RS3

RS3 Performance Edition je posebna serija od 300 primjeraka ovog nabrijanog Audijevog kompakta, a bit će dostupna u limuzinskoj izvedbi, kao i kompaktnoj izvedbi s 5 vrata.

Već ionako nabrijani Audi RS3 upravo je predstavljen u posebnoj izvedbi koja donosi još više snage, ali i pojedine drugačije dizajnerske elemente, a bit će dostupan u ograničenoj količini od 300 primjeraka. Audi je ovu seriju pripremio i za limuzinsku izvedbu, kao i za kompaktnu izvedbu s 5 vrata.

Audi RS3 Performance Edition_01

Pod prednjim poklopcem je smješten 2,5-litreni TFSI motor koji u ovom slučaju razvija maksimalnu snagu od 299 kW/407 KS i pritom nudi okretni moment od 500 Nm. Pogon je Quattro na sve kotače, a motor je uparen sa 7-stupanjskim S-tronic automatskim mjenjačem.

Audi RS3 Performance Edition_02

Tako sada Audi RS3 Performance Edition za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je povećana za 10 km/h, što znači da je sada dostignuta granica od 300 km/h. Naravno, tu je i dorađen ovjes i ispušni sustav, keramičke kočnice, a novi su i 19-inčni aluminijski naplatci tamno sive boje.

Audi RS3 Performance Edition_03

Sve oznake na automobilu su crne boje, a ova ograničena serija nudi i jednu specijalnu boju – Nogaro plava s perla efektom. Naravno, u ponudi su i ostale boje RS3 modela - Daytona siva, Arrow siva, Sebring crna, Sebring crna Crystal i Glacier bijela.

Audi RS3 Performance Edition_04

U unutrašnjosti nas očekuje standardna digitalna instrument ploča, 10-inčni multimedijski zaslon s najnovijom inačicom softvera, a nezaobilazni su sportski upravljač presvučen Alcantarom, kao i RS sportska sjedala u Pearl Nappa/Dinamica koži s plavim šavovima i plavim pojasevima.

Audi RS3 Performance Edition_05

Prve isporuke se očekuju početkom sljedeće godine, a već sad je poznata cijena u Njemačkoj, gdje Audi RS3 Performance Edition starta od 75.000 eura u kompaktnoj izvedbi, odnosno od 77.000 eura u limuzinskoj izvedbi.

Ključne riječi:
Audi Performance Edition RS3 Sedan RS3 Sportback
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs