Vidiauto Novosti Najave Plug-in hibridi Jeep Renegade i Compass

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.07.2020. 04:15

Plug-in hibridi 

Predstavljeni su plug-in modeli Jeep Renegade 4xe i Compass 4xe

Plug-in hibridi Jeep Renegade i Compass

Jeep je predstavio dva plug-in hibridna modela koji će se proizvoditi u Italiji, a riječ je o modelima Renegade 4xe i Compass 4xe, a ugrađena baterija im omogućuje doseg do 50 km vožnje na struju.

Jeep širi svoju ponudu na europskom tržištu s dva nova plug-in modela, a riječ je o već dobro poznatim modelima Renegade i Compass koji u ovoj izvedbi dobivaju i oznaku 4xe, a dolaze isključivo s pogonom na sve kotače.

HP

Za pogon se koristi 1,3-litreni turbo benzinac i elektromotor, a ukupna snaga sustava je 190 KS, koliko se dobiva kod odabira opreme Limited, dok izvedbe Trailhawk i S raspolažu s ukupnom snagom sustava od 240 KS.

Jeep COmpass Limited_4xe (26)

Uz to, okretni moment benzinskog motora je 270 Nm, a sustav je uparen sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Oba modela imaju ugrađenu bateriju kapaciteta 11,4 kWh koja omogućuje doseg od 50 km, ako se vozi samo na struju, a puniti ju je moguće regeneracijom kočenja ili utičnicom.

Jeep__4xe  (11)

Maksimalna brzina im je do 200 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje oko 7,5 sekundi, a treba napomenuti i kako je u električnom modu maksimalna brzina ograničena na 130 km/h. Nude se tri načina rada – Hybrid, Electric i E-save, a odabiru se jednostavnim kotačićem koji je smješten pored mjenjača.

Renegade 4xe (7)

Naravno, kako su oba modela sposobna i izvan asfalta, u njih se ugrađuje i sustav Jeep Active Drive Low i Jeep Select-Terrain, putem kojih je moguće izabrati pet načina vožnje – Auto, Sport, Snow, Sand/Mud i Rock.

Renegade Limited 4xe (4)

Na izbor se nude tri paketa opreme, Limited, S i Trailhawk, a kod modela Jeep Renegade 4xe je moguće birati između 18 boja karoserije, dok model Jeep Compass 4xe nudi čak 22 boje na izbor, a moguće ih je kombinirati sa šest različitih izgleda aluminijskih naplataka kod modela Renegade, odnosno njih 7 kod modela Compass.

200203_Jeep_Renegade_002

Po prvi puta se u neki Jeep automobil ugrađuje sustav Drowsy Driver Detection, sustav koji prati umor vozača, a u ponudi je i sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav za automatsko kočenje, Full LED svjetla i čitav niz ostale opreme, a uskoro će za korisnike Android i iOS mobilnih uređaja biti dostupna i posebna aplikacija za nove plug-in modele.

Ključne riječi:
Compass 4xe Jeep Plug-in hibrid Renegade 4xe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs