Vidiauto Novosti Najave Novi turbo benzinac za Jeep Compass

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.06.2020. 05:36

Novi motori 

Jeep Compass od sada dolazi iz Italije, a dobio je i nove motore

Novi turbo benzinac za Jeep Compass

Počela je proizvodnja Jeepa Compassa u Italiji, koji je namijenjen europskom tržištu, a u ponudu su stigli novi turbo benzinci, boje i oprema.

Jeep je pripremio mnoge novosti za model Compass, među kojima se posebno ističu novi turbo benzinac i preseljenje proizvodnje u Italiju, barem za europsko tržište, a uskoro stižu i plug-in hibridi. No krenimo redom. Kako bi zadovoljili europske kupce, FCA je odlučio preseliti proizvodnju Compassa u tvornicu Melfi u Italiji, kako bi omogućila bržu isporuku kupcima, koje se sada kreće oko tri tjedna, ali i veću mogućnost personalizacije.

2020 Jeep Compass 01

Tu je i novi 1,3-litreni turbo benzinac koji će dolaziti u dvije razine snage, 130 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem i 150 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke (DDCT), a pogon je na prednje kotače. Oba motora nude maksimalni okretni moment od 270 Nm.

2020 Jeep Compass 03

Tu je i dorađeni 1,6-litreni MultiJet II dizelski motor sa 120 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem i pogonom na sve kotače, a uskoro stižu i plug-in hibridne izvedbe. One će kombinirati 1,3-litreni benzinac i elektromotor, a nudit će se u izvedbi sa 190 KS i s 240 KS, dok će pogon uvijek biti na sve kotače.

2020 Jeep Compass 04

Jeep je za Compass pripremio i pet novih boja karoserija i šest novih aluminijskih naplataka, a u ponudi će biti i pet paketa opreme - Sport, Longitude, Night Eagle, Limited i S. S ovakvom ponudom svatko će naći izvedbu koja mu najbolje odgovara.

2020 Jeep Compass 05

Treba naglasiti kako Compass dolazi s novim značajkama Uconnect, a infotainment zaslon dolazi u veličinama od 7 ili 8,4 inča. Ugrađeni su i novi sigurnosni sustavi, među ostalim i nadzor mrtvog kuta i upozorenje za nalet vozila prilikom isparkiravanja vozila, a tu je i adaptivni tempomat. Novi Compass na tržište stiže već ovaj mjesec, a uskoro će biti poznate i cijene.

Ključne riječi:
Compass Jeep redizajn SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs