Vidiauto Novosti Najave Novi turbo benzinac za Jeep Compass

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.06.2020. 05:36

Novi motori 

Jeep Compass od sada dolazi iz Italije, a dobio je i nove motore

Novi turbo benzinac za Jeep Compass

Počela je proizvodnja Jeepa Compassa u Italiji, koji je namijenjen europskom tržištu, a u ponudu su stigli novi turbo benzinci, boje i oprema.

Jeep je pripremio mnoge novosti za model Compass, među kojima se posebno ističu novi turbo benzinac i preseljenje proizvodnje u Italiju, barem za europsko tržište, a uskoro stižu i plug-in hibridi. No krenimo redom. Kako bi zadovoljili europske kupce, FCA je odlučio preseliti proizvodnju Compassa u tvornicu Melfi u Italiji, kako bi omogućila bržu isporuku kupcima, koje se sada kreće oko tri tjedna, ali i veću mogućnost personalizacije.

2020 Jeep Compass 01

Tu je i novi 1,3-litreni turbo benzinac koji će dolaziti u dvije razine snage, 130 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem i 150 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke (DDCT), a pogon je na prednje kotače. Oba motora nude maksimalni okretni moment od 270 Nm.

2020 Jeep Compass 03

Tu je i dorađeni 1,6-litreni MultiJet II dizelski motor sa 120 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem i pogonom na sve kotače, a uskoro stižu i plug-in hibridne izvedbe. One će kombinirati 1,3-litreni benzinac i elektromotor, a nudit će se u izvedbi sa 190 KS i s 240 KS, dok će pogon uvijek biti na sve kotače.

2020 Jeep Compass 04

Jeep je za Compass pripremio i pet novih boja karoserija i šest novih aluminijskih naplataka, a u ponudi će biti i pet paketa opreme - Sport, Longitude, Night Eagle, Limited i S. S ovakvom ponudom svatko će naći izvedbu koja mu najbolje odgovara.

2020 Jeep Compass 05

Treba naglasiti kako Compass dolazi s novim značajkama Uconnect, a infotainment zaslon dolazi u veličinama od 7 ili 8,4 inča. Ugrađeni su i novi sigurnosni sustavi, među ostalim i nadzor mrtvog kuta i upozorenje za nalet vozila prilikom isparkiravanja vozila, a tu je i adaptivni tempomat. Novi Compass na tržište stiže već ovaj mjesec, a uskoro će biti poznate i cijene.

Ključne riječi:
Compass Jeep redizajn SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.