Vidiauto Novosti Najave Novi MBUX Hyperscreen u električnom EQS

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.03.2021. 05:55

Konačno i službeno predstavljen izgled unutrašnjosti električnog Mercedesa EQS

Novi MBUX Hyperscreen u električnom EQS

Nakon najava, Mercedes je prikazao i službene fotografije unutrašnjosti nove EQS, električne luksuzne limuzine, koja će biti svojevrsna alternativa klasičnoj S-klasi.

Mercedes je još u siječnju najavio potpuno novi MBUX Hyperscreen dijagonale 141 cm, a sada su pred nama konačno fotografije ugrađenog ogromnog zaslona, koji će se naći u potpuno novom modelu EQS, odnosno svojevrsnoj električnoj luksuznoj limuzini koja će konkurirati S-klasi.

Mercedes EQS_05

A moramo priznati kako su se u Mercedesu dovoljno potrudili kako bi ugradnja ovako velikog zaslona bila lijepo uklopljena u ostatak unutrašnjosti, pa je ukupan dojam i više nego pozitivan. Ovaj ogroman zaslon ima površinu od 2.432 cm2 i sastoji se od nekoliko manjih segmenata.

Mercedes EQS_04

No zanimljivo je kako će on biti samo opcijski, dok će EQS serijski dolaziti s klasičnom digitalnom instrument pločom dijagonale 12,3 inča, dok će u središnjoj konzoli biti okomito ugrađen tablet dijagonale 12,8 inča. A kao što vidite na fotografijama, i takvo uređenje unutrašnjosti izgleda zanimljivo, i mogli bi reći da u odnosu na Hyperscreen unutrašnjost kombinira povijest i budućnost.

Mercedes EQS_02

No vratimo se mi velikom zaslonu koji dolazi s najnovijim MBUX sustavom koji prima glasovne naredbe koje započinju s rečenicom ''Hey Mercedes'', a u ovoj izvedbi dolazi s podrškom za 27 jezika. Čitav sustav se vrti na procesoru s 8 jezgri, a tu je i 24 GB RAM memorije, što je sasvim dovoljno za fluidan rad. Maksimalna brzina prijenosa podataka je 46,4 GB u sekundi.

Mercedes EQS_03

Naravno, tu je i niz ostalih opcija i mogućnosti, kao što su Energizer Comfort koji se sastoji od tri programa za opuštanje, ili pak Power Nap, koji omogućuje idealne uvijete za spavanje i odmor vozača, a zahvaljujući ugrađenoj umjetnoj inteligenciji, sustav svakodnevno uči vaše komande i želje. Važno je naglasiti i kako sustav može imati čak 7 predefiniranih postavki za 7 različitih vozača, pa na kraju ispada kako su mogućnosti beskonačne...

Ključne riječi:
električna limuzina EQS MBUX Hyperscreen Mercedes-EQ
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.