Vidiauto Novosti Najave 7 sjedala za električni Mercedes EQB

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.04.2021. 06:04

Mercedes je predstavio električni EQB sa sedam sjedala

7 sjedala za električni Mercedes EQB

Iz Mercedesa nam stiže još jedan električni model, a riječ je o kompaktnom SUV modelu koji je baziran na modelu GLB, a donosi i do 7 sjedala u kutijastoj karoseriji.

Nakon što je protekli tjedan predstavio novi EQS, Mercedes je sada predstavio još jedan električni automobil, a riječ je o kompaktom SUV modelu EQB, koji je baziran na poznatom modelu GLB, a donosi nešto drugačiji vanjski izgled, a nudi se u opciji sa 7 sjedala.

Mercedes-EQ EQB_01

Mercedes-EQ EQB je već treći električni model kojeg je ovaj proizvođač predstavio ove godine, a do 2022. će ukupno biti predstavljeno šest modela. Svjetska premijera će se održati ovih dana na Salonu automobila u Šangaju, a u Kini će prvo i krenuti prodaja, dok se europska izvedba očekuje do kraja godine i proizvodiš će se u Mađarskoj.

Mercedes-EQ EQB_04

EQB u odnosu na GLB donosi promijenjen prednji i stražnji dizajn vozila, koji je usklađen s ostalim električnim izvedbama, dok je osnova kutijaste karoserije ostala ista. Sprijeda je vidljiva velika zatvorena crna maska koja spaja prednja svjetla, dok su stražnja svjetla spojena tankom LED trakom.

Mercedes-EQ EQB_05

Riječ je o modelu dugom 4.684 mm, širokom 1.834 mm i visokom 1.667 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2.829 mm. To je dovoljno za tri reda sjedala, s time kako na dva sjedala u trećem redu stanu osobe do visine 1,65 m, a ako ponestane prostora za koljena, drugi red sjedala se može uzdužno pomicati za 140 mm. U trećem redu se može postaviti i dječja sjedalica, a prtljažnik može imati obujam do 1.710 litara s preklopljenim drugim i trećim redom sjedala, dok mu je osnovni obujam 465/495 litara, ovisno ima li 5 ili 7 sjedala.

Mercedes-EQ EQB_07

Kad smo već kod unutrašnjosti, treba reći kako je ona u potpunosti preuzeta s modela GLB, no donosi neke detalje i informacije specifične za električna vozila. Naravno, MBUX multimedijski sustav je serijska oprema i ovog modela, kao i robustan izgled s cjevastim elementima u imitaciji aluminija.

Mercedes-EQ EQB_06

Još nisu objavljeni točni podaci u izvedbama na europskom tržištu, no najavljeno je kako će EQB imati nekoliko modela s prednjim i pogonom na sve kotače, nekoliko razina snage; gdje će neke prelaziti 200 kW; a baterije će imati minimalni kapacitet od 66,5 kWh. Dok je u planu i izvedba s velikom autonomijom. Sada još samo treba pričekati jesen, kada će biti poznate sve informacije o ovom modelu.

Mercedes-EQ EQB_02
Ključne riječi:
7 sjedala električni SUV EQB kompaktni SUV Mercedes-EQ
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.