Vidiauto Novosti Najave Najavljen je koncept Mercedes-Benz EQA

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.06.2018. 06:27

Električni kompakt 

Konceptni Mercedes-Benz EQA najavljuje buduću električnu A klasu

Najavljen je koncept Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz je objavio video s konceptnim vozilom EQA, koji je ustvari najava buduće električne verzije popularne A klase.

Mercedes-Benz je objavio video na kojem se nalazi njihovo najnovije konceptno vozilo EQA, a ustvari je riječ o potpuno električnoj verziji A klase, koja bi trebala konkurirati Tesla Modelu 3. Zanimljivo je i kako koncept ima troja vrata i prilično „gotov“ dizajn, koji bi bez ikakvih problema mogao odmah krenuti u proizvodnju.

mercedes benz eqa sa strane

Naime, Mercedes-Benz planira do 2022. godine na tržištu imati čak deset električnih modela koji će dolaziti u različitim karoserijskim oblicima – kompakt, limuzina, karavan i SUV. Osim toga, u ponudi će biti i plug-in hibridi, te modeli s električnim sustavom od 48V te modeli s gorivim ćelijama.

mercedes benz eqa straga

U priloženom videu možete vidjeti kako EQA ima zanimljiv dizajn osvjetljenja vozila, odnosno bočne plave linije, koje možemo pronaći i sprijeda te straga, ali i LED panel koji se nalazi umjesto prednje maske, a koji prikazuje različite oblike osvjetljenja.

Unutrašnjost još nije prikazana, a vjeruje se kako će osnovne konture biti slične aktualnoj A klasi, a jedna od zanimljivosti je kako ovaj koncept ima normalne retrovizore, iako smo navikli da ovakva vozila imaju umjesto njih kamere.

mercedes benz eqa rasvjeta

Za sada nema nikakvih informacija o elektromotoru, kao ni o dosegu ovog modela s jednim punjenjem, a kako će se bližiti Salon automobila u Parizu ćemo saznati više informacija.

mercedes benz eqa detalj
Ključne riječi:
EQA koncept Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 22. siječanj 1950.

Tucker proglašen nevinim

Preston Tucker bio je poslovni čovjek koji je između 1947. i 1948. godine izradio 50 posebnih automobila koji su bili ispred svog vremena i vrlo snažni. Optužen je za prijevaru i dok se borio za slobodu njegova je tvrtka propala. Na današnji dan 1950. god

vs