Vidiauto Novosti Najave Električni samovozni autobus iz Rusije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.06.2018. 06:18

Autobus budućnosti 

Ruski Kamaz je predstavio samovozni električni autobus 1221 Š.A.T.L.

Električni samovozni autobus iz Rusije

Kamaz je jučer u Rusiji novinarima prikazao svoje novo konceptno vozilo – samovozni električni autobus pod imenom 1221 Š.A.T.L.

Kako Rusi ne kaskaju za ostatkom svijeta potvrdio je to Kamaz, najveći proizvođač teretnih vozila u Rusiji, na press konferenciji na kojoj su predstavili svoj novi koncept.

kamaz šatl

Riječ je o konceptu pod imenom 1221 Š.A.T.L, odnosno o električnom autobusu bez vozača. Š.A.T.L. inače označava kraticu od Široko Adaptivna Transportna Logistika.

kamaz šatl straga

Riječ je o električnom autobusu koji je namijenjen javnom prijevozu i koji će, kada uđe u serijsku proizvodnju, moći voziti do brzine od 110 km/h. Doduše, na prezentaciji mu je maksimalna brzina iznosila svega 10 km/h. Prezentacija je bila održana na specijalnoj cesti uz rijeku gdje nema ostalih sudionika u prometu, a još uvijek se taji i kolika je sama snaga ovog vozila, ali i ono najvažnije – koliki je domet s jednim punjenjem.

kamaz šatl 2

Veliki je i problem samovoznih vozila u Rusiji radi njihovog zakona, a tamo očekuju kako će se takva vozila moći slobodno koristiti tek 2030.g. S druge strane, već od 2020.g. će se takva vozila moći koristiti u zatvorenim prostorima kao što su hale.

kamaz šatl interijer

Što se pak tiče prijevoza, putnici neće moći izlaziti i ulaziti kad se sjete, već isključivo na mjestima koja su za to predviđena, odnosno na autobusnim stajalištima. Uz zanimljiv dizajn, ovo je jedan od najatraktivnijih koncepata koji dolaze iz Rusije.

Ključne riječi:
električni autobus kamaz koncept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs