Vidiauto Novosti Najave Prikazan je električni koncept BMW iX3

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.04.2018. 06:16

Električni SUV 

Jeste li spremni na novu BMW masku koju donosi konceptni električni SUV iX3?

Prikazan je električni koncept BMW iX3

Na Sajmu automobila u Pekingu BMW će prikazati konceptnu verziju električne verzije SUV-a X3, koji nosi oznaku BMW iX3.

BMW je na Sajmu automobila u Pekingu prikazao konceptni SUV, a koji će ujedno biti i prvi potpuno električni BMW, a riječ je o električnoj verziji popularnog modela X3, koji će u nazivu dobiti oznaku i, pa će mu puno ime glasiti BMW iX3.

BMW iX3 koncept bočno
BMW iX3 koncept sprijeda

Iako su glavne linije posuđene od modela BMW X3, konceptni iX3 donosi jednu veliku novost – spojeni su bubrezi prednje maske! Navedeni dizajnerski eksperiment je izazvao velike polemike i rasprave u cijelom svijetu, a moguće je kako će budući električni modeli imati spojenu masku kako bi se lakše raspoznali u odnosu na modele s klasičnim motorima. A ne treba ni zaboraviti kako će ponuda modela biti velika, jer je BMW prošle godine zaštitio imena od iX1 do iX9.

BMW iX3 koncept straga

Koncept BMW iX3 ima ugrađen električni motor snage 270 KS a prema najnovijem WLTP načinu mjerenja može prijeći više od 400 km. Baterija ima kapacitet veći od 70 kWs, a zahvaljujući optimiziranoj mogućnosti punjenja, na 150 kW punionicama, bateriju je moguće napuniti za samo 30 minuta.

BMW iX3 koncept punjač

Iako su im električni automobili prioritet, serijska verzija modela BMW iX3 se na tržištu očekuje tek 2020. godine, a vjerojatno će te iste godine biti prikazana i još dva SUV modela pogonjena isključivo strujom.

BMW iX3 koncept grad
Ključne riječi:
BMW iX3
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.