Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno nova Honda Civic s 5 vrata

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.06.2021. 06:06

Ovo su prve fotografije potpuno nove Honde Civic s 5 vrata

Ovo je potpuno nova Honda Civic s 5 vrata

Nakon limuzinske izvedbe, Honda je konačno pokazala i prve fotografije nove generacije Civica u kompaktnoj izvedbi s 5 vrata, a u Europu stiže samo s hibridnim sustavom.

Honda je prvu generaciju svog kompaktnog modela Civic predstavila prije 49 godina, i do sada je prodan u više od 27 milijuna primjeraka kroz deset generacija. A pred nama su sad i prve fotografije kompaktne izvedbe s 5 vrata, a koju ćemo morati malo duže pričekati.

2022 Honda Civic Hatchback e_HEV_01

Naime, novu generaciju će europski kupci morati pričekati do jeseni 2022. godine, a novi Civic će dolaziti samo s hibridnim pogonskim sustavom, barem što se tiče europskog tržišta, i bit će predstavljen pod već poznatom oznakom e:HEV.

2022 Honda Civic Hatchback e_HEV

Honda još nije objavila nikakve informacije o pogonskom sustavu, no vjerojatno će Civic koristiti isti onaj kakav koristi i nova generacija modela HR-V, kojeg pokreće 1,5-litreni i-VTEC benzinac u kombinaciji s dva elektromotora, a koji daju ukupnu snagu od 131 KS i 253 Nm okretnog momenta.

2022 Honda Civic Hatchback_01

Iako izgledom sličan, novi Civic donosi potpuno nove detalje, ali i blaže dizajnirani stražnji dio vozila, a i unutrašnjost je u potpunosti nova te će novi Civic serijski dolaziti s digitalnom instrument pločom, ali i novim multimedijskim sustavom.

2022 Honda Civic Hatchback_02

Uz to, iz Honde najavljuju kako je prostora za putnike još više nego prije, a i prtljažnik je i dalje među najvećima u klasi, te i dalje dolazi s praktičnom policom koja se jednostavno sprema u jednu stranu. No šteta je što takvo rješenje ne nudi mogućnost ostavljanja predmeta na toj polici.

2022 Honda Civic Hatchback_03

Već je potvrđeno i kako će nova generacija Honde Civic dobiti svoju Type R izvedbu, samo što je još nepoznato hoće li ona ikada stići u Europu.

Ključne riječi:
Civic e:HEV hibrid Honda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.