Vidiauto Novosti Najave Sono Motors Sion se puni tijekom vožnje

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.08.2018. 06:15

Povoljan i električan 

Sono Motors testira model Sion koji se puni tijekom vožnje

Sono Motors Sion se puni tijekom vožnje

Na cestama u Njemačkoj trenutno se testira novo vozilo Sion, električni automobil koji se puni tijekom vožnje putem solarnih ćelija.

Tvrtka Sono Motors osnovana je prije dvije godine u Münchenu i od tada razvija novi električni automobil koji se puni tijekom svake vožnje, ali i preko drugih električnih automobil ili standardnih utičnica.

Sono Sion sprijeda

Serijska proizvodnja modela Sion bi trebala započeti u drugoj polovici sljedeće godine, a već sada tvrtka ima zaprimljeno 5.000 narudžbi, a zanimljivo je kako je najavljena cijena od svega 16.000 EUR (oko 120.000 kn) do registracije, doduše bez baterije čija će cijena biti oko 4.000 EUR (oko 30.000 kn).

Sono Sion straga

Sono Sion će po karoseriji imati raspoređeno 330 solarnih ćelija, putem kojih je moguće dobiti do 30 km dodatnog dosega u danu, ako vam doseg od oko 250 km, koliko nudi baterija, nije dostatan.

Sono Sion detalj

Unutrašnjost je prilično jednostavna, ali i zanimljiva. Na vrhu središnje konzole se nalazi 10-inčni zaslon za podešavanje funkcija vozila i multimedije, dok je ispred vozača drugi zaslon na kojem se prikazuju osnovne funkcije automobila – brzina, preostali doseg i ostalo.

Sono Sion interijer

No ono što je zanimljivo je poseban breSono zračni filter – posebna vrsta mahovine je postavljena u ventilacijske otvore, a ona je zaslužna za do 20% manje štetnih sitnih čestica u kabini vozila! I kako u tvrtki kažu, ne brinite, ne trebate je zalijevati ni ikako drugačije brinuti o njoj.

Sono Sion interijer detalj

Sono Motors Sion će imati i mogućnost vuče prikolice do 750 kg težine za što se brine motor snage 109 KS, te osnovne sustave za sigurnost kao što su zračni jastuci, ABS i ESP. Maksimalna brzina mu je 140 km/h, dok mu za ubrzanje do 100 km/h treba oko 9 sekundi.

Sono Sion punjenje

Sve navedeno zvuči prilično zanimljivo, a kada se pogleda i cijena, riječ je o odličnoj ponudi, no vidjet ćemo hoće li Sono Motors uspjeti u svojem naumu da za oko 150.000 kn ponudi električni automobil s pristojnim dosegom. Jer ako uspije, konkurencija će imati velike glavobolje...

Ključne riječi:
električno vozilo Sion Sono Motors
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs

.::.