Vidiauto Novosti Najave Osvježena Mazda2 s više sigurnosne opreme

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.07.2019. 05:39

Redizajn 

Osvježena Mazda2 dolazi početkom sljedeće godine

Osvježena Mazda2 s više sigurnosne opreme

Mazda je predstavila osvježeni model 2 na Japanskom tržištu, a obnovljena izvedba kod nas dolazi početkom sljedeće godine.

Nakon 5 godina na tržištu došlo je vrijeme za redizajn a prvo predstavljanje Mazda2 ima na domaćem tržištu. Tamo je jedna od najvećih novosti promjena imena, odnosno sad će se i tamo zvati Mazda2 a ne više Demio.

mazda2_redizajn_9

Redizajnirana Mazda2 donosi nova prednja svjetla, branik i masku kakvu već koriste veći i noviji modeli tvrtke, a time je Dvojka dobila ozbiljniji izgled.

mazda2_redizajn_2

Tu su i nove boje i dizajn aluminijskih naplataka, dok je straga ugrađen novi branik s kromiranim detaljima, a manje promjene su i u grafici stražnjih svjetala.

mazda2_redizajn_6

U unutrašnjosti su ugrađena nova prednja sjedala, središnji naslon za ruke sprijeda, novi volan s mogućnošću grijanja i multimedijalni sustav s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay.

mazda2_redizajn_4

Mazda2 sada u ponudi ima i adaptivna prednja LED svjetla, sustav za prepoznavanje znakova, sustav za zadržavanje vozila u traci i kamere u 360 stupnjeva oko vozila.

mazda2_redizajn_8

Ponuda motora ostaje ista, odnosno u ponudi će biti 1,5-litreni benzinski motor u izvedbi sa 75 i 90 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Cijene bi trebale ostati na razini sadašnjeg modela, ali će serijski dolaziti s nešto više opreme.

mazda2_redizajn_5

Spomenimo i kako će Mazda2 biti u Japanu dostupna s 1,8-litarskim dizel motorom i pogonom na sve kotače, a u Americi će se prodavati kao Toyota Yaris.

mazda2_redizajn_7
Ključne riječi:
Mazda2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 20. kolovoz 1962.

Prvi Thunderbird

Prvi Ford Thunderbird proizveden je na današnji dan. Automobil je trebao predstavljati Fordov odgovor na Corvette, no nikada nije shvaćen kao rasni sportski automobil. Ipak uspjeh nije izostao a automobil je ubrzo postao kult.

vs