Vidiauto Novosti Najave Kompaktni crossover Fiat Argo Trekking

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.05.2019. 06:30

Kompaktni crossover 

Fiat Argo Trekking je konkurent Sanderu u Stepway izvedbi

Kompaktni crossover Fiat Argo Trekking

Fiat je na tržištu Brazila predstavio gradski crossover Argo Trekking koji je od tla uzdignut čak 21 cm, a namijenjen je tržištu Brazila.

Fiat na pojedinim tržištima ima potpuno drugačiju gamu vozila, a jedno od takvih je i Brazil, gdje je ponuda vozila bogata i broji čak 9 različitih putničkih automobila, no ni jedan od tih modela nije dostupan na europskim cestama.

Fiat Argo Trekking sprijeda

Tako je i s gradskim modelom Argo, koji je veličine Punta, a sad je predstavljen i u podignutoj karoserijskoj izvedbi Trekking, a od tla je udaljen 21 cm, odnosno 2 cm više od glavnog konkurenta Sandera Stepwaya, koji se na tamošnjem tržištu prodaje pod značkom Renaulta.

Fiat Argo Trekking sa strane

Osim toga, Fiat je doradio i ovjes, a Fiat Argo Trekking se vozi na gumama dimenzija 205/60 R15, a koje su postavljene na aluminijske naplatke, dok je pogon samo na prednje kotače.

Fiat Argo Trekking straga

Trenutno je u ponudi jedan motor i to 1,3-litreni Firefly koji radi na benzin i etanol a raspolaže sa 109 KS i uparen je s ručnim 5-brzinskim mjenjačem, a prema najavama, kasnije bi trebali biti ponuđeni još neki motori.

Fiat Argo Trekking interijer

Unutrašnjost je poznata iz ostalih Argo modela, a serijski će izvedba Argo Trekking dolaziti sa 7-inčnim Uconnect multimedijalnim sustavom s podrškom za Android Auto i Apple Car Play, a moguće je naručiti i kameru za vožnju unatrag kao i više od 50 Mopar dodataka.

Fiat Argo Trekking

Nažalost, Argo Trekking je, barem za sada, namijenjen isključivo Brazilskom tržištu, a cijene mu kreću od 13.500 EUR na više, i ne sumnjamo kako bi ovakav model dobro došao Fiatu i na europskom tržištu.

Ključne riječi:
Argo Trekking Fiat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs