Vidiauto Novosti Najave Počinje prodaja Mazda Skyactiv-X motora

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.06.2019. 05:38

Novi motor 

Počinju narudžbe za revolucionarni Mazda Skyactiv-X motor

Počinje prodaja Mazda Skyactiv-X motora

Već sad je moguće naručiti novu Mazdu3 s revolucionarnim Skyactiv-X motorom, a prve isporuke počinju na jesen.

Mazda je započela s prodajom i narudžbama nove Mazde3 s revolucionarnim Skyactiv-X benzinskog motora. Prodaja prvo započinje u Europi, a prve isporuke se očekuju na jesen. Uz Mazdinu jedinstvenu tehnologiju kompresijskog paljenja (SPCCI), 2,0-litreni četverocilindrični Skyactiv-X motor prvi je serijski benzinski motor na svijetu koji kombinira paljenje pomoću iskre benzinskog motora s kompresijskim paljenjem dizelaša.

Nova_Mazda3_5HB_7

Kombinirajući ljubav prema visokim brojevima okretaja benzinskog motora i vrhunski odziv dizelskog motora, nova Mazda3 Skyactiv-X razvija 180 KS i 224 Nm okretnog momenta. Mazda3 Skyactiv-X Sedan postiže emisiju CO2 od 96 g/km uz potrošnju goriva od 4,3 l na 100km.

Nova_Mazda3_Sedan_1

Mazda3 Skyactiv-X također je serijski opremljena Mazda M Hybrid tehnologijom. Inteligentni 24-voltni mild-hybrid (blagi hibrid) sustav smanjuje potrošnju goriva i emisiju ispušnih plinova regenerirajući energiju pri usporavanju i kočenju, koju zatim koristi elektromotor pomažući motoru s unutarnjim izgaranjem.

Nova_Mazda3_5HB_6

Nova Mazda3 Skyactiv-X dostupna je u obje izvedbe karoserije - Hatchback i Sedan – sa šesterostupanjskim Skyactiv-MT ručnim ili Skyactiv-Drive automatskim mjenjačem. Mazdin i-Activ AWD sustav dostupan je kao opcija kod nove Mazde3 Skyactiv-X s pet vrata.

Ključne riječi:
blagi hibrid Mazda3 mild-hybrid Skyactiv-X
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.