Vidiauto Novosti Najave Dogodine možda dolazi nova Lancia Ypsilon

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.06.2019. 06:14

Šuškanja 

Sljedeće godine možda dolazi nova Lancia Ypsilon, znači li to i povratak Punta?

Dogodine možda dolazi nova Lancia Ypsilon

Šuška se kako će marka Lancia ipak preživjeti, a navodno je nova generacija modela Ypsilon već pri završetku.

Marka Lancia je posljednjih dvadesetak godina životarila, a najbolje se to vidi u posljednjih deset godina kada su velike Lancije ustvari bili rebrendirani Chrysler modeli, da bi u posljednjih nekoliko godina spala prodaja samo na gradski Ypsilon.

Lancia Ypsilon straga

Osim toga, Lancia se povukla sa svih tržišta i prodaju svog jedinog modela Ypsilon vrši samo u Italiji, čija je aktualna generacija predstavljena 2011. godine, a tijekom godine je prošla kroz nekoliko manjih redizajna.

Lancia Ypsilon sa strane

Prema nepotvrđenim izvorima, razvijen je potpuno novi model B segmenta koji će biti napravljen na novoj platformi s dužinom nešto više od 4 metra. Nudit će prostor za 5 putnika i prtljažnik iznad 320 litara. Novi model će dobiti i neke nove motore, a za sada se spominje samo 1,0-litreni Firefly motor.

Fiat Punto

Prema ovim informacijama postavlja se i pitanje oko vraćanja Punta, bratskog modela čija je proizvodnja prestala prošle godine, a koji bi sigurno našao svoje kupce. Hoće li biti nešto od navedenog ili su to samo tračevi, vidjet ćemo dogodine, kad bi trebala biti i premijera nove Lancije Ypsilon.

Ključne riječi:
FCA Lancia Punto Ypsilon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 18. rujan 1955.

9-18-1955  Dva milijuna V8

Dva milijuna V8

Ford Motor Company proizvela je svoj 2.000.000-ti V8 motor. 23 godine prije toga Ford je predstavio svoj prvi V8 motor. V8 motori bili su među najprodavanijima u SAD-u sve do kraja 60-ih kada su manji automobili počeli dobivati na popularnosti.

vs