Vidiauto Novosti Najave Dogodine možda dolazi nova Lancia Ypsilon

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.06.2019. 06:14

Šuškanja 

Sljedeće godine možda dolazi nova Lancia Ypsilon, znači li to i povratak Punta?

Dogodine možda dolazi nova Lancia Ypsilon

Šuška se kako će marka Lancia ipak preživjeti, a navodno je nova generacija modela Ypsilon već pri završetku.

Marka Lancia je posljednjih dvadesetak godina životarila, a najbolje se to vidi u posljednjih deset godina kada su velike Lancije ustvari bili rebrendirani Chrysler modeli, da bi u posljednjih nekoliko godina spala prodaja samo na gradski Ypsilon.

Lancia Ypsilon straga

Osim toga, Lancia se povukla sa svih tržišta i prodaju svog jedinog modela Ypsilon vrši samo u Italiji, čija je aktualna generacija predstavljena 2011. godine, a tijekom godine je prošla kroz nekoliko manjih redizajna.

Lancia Ypsilon sa strane

Prema nepotvrđenim izvorima, razvijen je potpuno novi model B segmenta koji će biti napravljen na novoj platformi s dužinom nešto više od 4 metra. Nudit će prostor za 5 putnika i prtljažnik iznad 320 litara. Novi model će dobiti i neke nove motore, a za sada se spominje samo 1,0-litreni Firefly motor.

Fiat Punto

Prema ovim informacijama postavlja se i pitanje oko vraćanja Punta, bratskog modela čija je proizvodnja prestala prošle godine, a koji bi sigurno našao svoje kupce. Hoće li biti nešto od navedenog ili su to samo tračevi, vidjet ćemo dogodine, kad bi trebala biti i premijera nove Lancije Ypsilon.

Ključne riječi:
FCA Lancia Punto Ypsilon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.