Vidiauto Novosti Autobiz Mazda3 je osvojila Red Dot nagradu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.07.2019. 06:24

Red Dot 

Mazda3 je osvojila Red Dot ''Best of the Best'' nagradu

Mazda3 je osvojila Red Dot nagradu

Mazda je osvojila nagradu "Red Dot: Best of the Best" za potpuno novu generaciju modela Mazda3.

Glavnu Red Dot nagradu za dizajn proizvoda dodjeljuje međunarodni žiri stručnjaka za dizajn samo za najizuzetnije proizvode. Predstavljena početkom ove godine, najnovija izvedba Mazde3, Mazdinog najprodavanijeg modela, oblikovana je u skladu s evoluiranim dizajnom 'KODO: duša pokreta'.

PR-image---Red_Dot_Award_2019_ceremony

Primajući nagradu zajedno s Ikuom Maedom, voditeljem globalnog dizajna Mazde Motor Corporation i Jo Stenuitom, europskim direktorom dizajna, glavni dizajner Mazde3 Yasutake Tsuchida izjavio je: ''Uklonili smo karakterne linije i druge suvišne elemente kako bismo izrazili čistoću japanske estetike i stvorili oblik nastao jednim pokretom koji je prividno jednostavan, ali istovremeno i duboko izražajan. Razina rafiniranosti stvorena je radom ljudskih ruku s ogromnim iskustvom i mi smo oduševljeni što je to prepoznala i globalna dizajnerska zajednica.''

Nova_Mazda3_5HB_7_VIDIClanakVelika

Uz nagrađivani izgled, Mazda3 pruža vozaču i putnicima iskustvo koje je usmjereno na čovjeka, dok se istodobno filtriraju nepoželjni utjecaji s ceste. Dizajn kabine i raspored komponenti poboljšavaju uporabljivost kako bi se spriječili nelagoda i umor. Ovo je također prvi model koji koristi Mazdin novi revolucionarni Skyactiv-X motor - prvi serijski benzinski motor na svijetu s kompresijskim paljenjem koji kombinira prednosti benzinskih i dizelskih motora, pružajući nisku potrošnju i veliki okretni moment, a istovremeno smanjujući štetne emisije.

Nova_Mazda3_5HB_6_VIDIClanakVelika

Mazda3 i drugi nagrađivani proizvodi iz 48 kategorija proizvoda (uključujući automobile i motocikle) bit će izloženi na izložbi "Dizajn na pozornici" u Red Dot Design muzeju u Essenu te su stekli pravo nositi simbol Red Dot.

Ključne riječi:
Mazda3
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.