Vidiauto Novosti Najave Pogledajte potpuno novi Renault Clio

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.01.2019. 06:00

5. generacija 

Nova generacija za Renault Clio: evolucija, a ne revolucija

Pogledajte potpuno novi Renault Clio

Iako još uvijek nisu poznati tehnički podaci, pred vama i nama su fotografije već pete generacije Renault Clija, jednog od najpopularnijih modela na europskom tržištu.

Konačno smo dočekali – ovo su prve fotografije vanjskog i unutarnjeg dizajna za petu generaciju Renault Clija. Što se vanjskog dizajna tiče, ovog puta je više riječ o evoluciji nego revoluciji u odnosu na prethodnika, i to nije nimalo loše.

Renault Clio straga

Novi Clio je 14 mm kraći od prethodnika i sada broji 4.048 mm dužine, dok mu je širina 1.798 mm, a u unutrašnjosti bi trebalo biti više mjesta nego kod prethodnika. Spomenimo i kako je radi bolje aerodinamičnosti novi Clio spušten i do 30 mm u visinu.

Renault Clio sa strane

Nova generacija također dolazi samo kako verzija s 5 vrata, a kvake stražnjih vrata su i dalje skrivene u C nosaču, a šuška se kako bi mogla biti ukinuta i karavan verzija. Ukida se verzija GT Line koja će u budućnosti nositi ime R.S. Line a dolazit će sa 17-inčnim naplatcima, sportskom prednjom maskom, spojlerima, sportskim sjedalima i ostalom opremom, a u ponudi će biti i Clio Initiale Paris koji će pak donijeti dašak luksuza u gradsku klasu.

Renault Clio straga 2

Unutrašnjost je pak potpuno nova, a njome dominira 9,3-inčni multimedijalni zaslon ispod kojeg su se smjestile komande za ventilaciju, kao i ''klavirske'' tipke. Digitalna instrumentalna ploča dolazi u veličini od 7 do 10 inča, a tu je i novi volan. Obećana je i viša kvaliteta, a povećan je i prtljažnik koji sada ima obujam od 391 litru.

Renault Clio interijer 1

Još nisu poznate tehničke specifikacije, odnosno motori koji će se ugrađivati u novi Clio, no bit će poznati danas tijekom dana. Potvrđena je R.S. verzija, kao i kako će i dalje u ponudi biti dizel motori. Gledajući sve navedeno, očekujemo kako će osnovni model Clija, kada dođe na naše tržište, cjenovno startati od oko 95.000 kuna.

Renault Clio sve generacije
Ključne riječi:
Clio Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.