Vidiauto Novosti Najave Sve što znamo o Lamborghini Countachu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.08.2021. 05:13

Sve što smo saznali o novom Lamborghini Countachu

Sve što znamo o Lamborghini Countachu

Lamborghini je za 50. godišnjicu od predstavljanja prvog koncepta originalnog Countacha predstavio potpuno novi model koji pršti retro izgledom, a nudi najnoviju tehnologu, a bit će proizvedeno tek 112 primjeraka.

Originalni Lamborghini Countach bio je san gotovo svakog dječaka koji je odrastao u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, a gotovo smo sigurnu da je velika većina vas imala na zidu i poster s tim automobilom, a sada, 31 godinu nakon što je posljednji primjerak sišao s proizvodne trake, Lamborghini je predstavio potpuno novi model.

Lamborghini Countach_04

I to ne bilo kakav, već model koji unatoč modernim linijama podsjeća na original iz bilo kojeg kuta da ga pogledate. Countach LPI 800-4 puni je naziv najnovije generacije, a bit će proizvedeno tek 112 primjeraka, a prve se isporuke očekuju početkom sljedeće godine.

Lamborghini Countach_05

Countach LPI 800-4 pokreće hibridni sustav koji kombinira 6,5-litreni V12 benzinac koji razvija snagu 574 kW/780 KS, dok elektromotor razvija dodatnih 25 kW/34 KS, a tu je i okretni moment od 720 Nm. Mjenjač je automatski sa 7 stupnjeva prijenosa, dok se snaga prenosi na sve kotače.

Lamborghini Countach_06

Sve to je dovoljno za maksimalnu brzinu od 355 km/h i za ubrzanje od 0 do 100 km/h koje traje 2,8 sekundi, dok mu je za ubrzanje od 0 do 200 km/h potrebno 8,6 sekundi. Lamborghini je zahvaljujući korištenju lakih materijala napraviti da prazan Countach teži tek malo iznad 1,5 tona.

Lamborghini Countach_02

Postavljen je na 20 inčne aluminijske naplatke sprijeda, odnosno na 21-inčne aluminijske naplatke straga, a i oni su dizajnirani u retro stilu. Za sigurno zaustavljanje brinu se karbon-keramičke pločice, a tu su i serijske Pirelli P Zero Corsa gume.

Lamborghini Countach_03

Iako danas proizvođači u novim vozilima nude sve manje i manje spremnike goriva, Lamborghini još uvijek nudi onaj od 70 litara, a još je zanimljivija činjenica kako je on veći od samog prtljažnika koji ima obujam od tek 63 litre, iako to nije nimalo važno.

Lamborghini Countach_07

Unutrašnjost pak donosi sve najnovije tehnologije i sustave pomoći u vožnji, kao i one sigurnosne, a tu su i neizostavna sportska sjedala i volan s polugicama za mijenjanje brzina iza njega. Kupci će moći birati između četiri kombinacije unutrašnjeg uređenja, kao i između četiri boje karoserije, a početnu cijenu Lamborghini nije rekao...

Lamborghini Countach_01
Ključne riječi:
Countach Lamborghini LPI 800-4
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.