Vidiauto Novosti Najave Renault Grupa smanjuje potrošnju energije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.09.2022. 04:49

Renault Grupa predvodnik reduciranja potrošnje energije

Renault Grupa smanjuje potrošnju energije

Renault Grupa smanjila je potrošnju energije u svojim industrijskim i tercijarnim pogonima u Francuskoj za gotovo 10 % između 2021. i prve polovine 2022.

Prvi rezultati inicijative za energetsku učinkovitost Renault Grupe, započete prije godinu dana, svakako su pozitivni: već je smanjena potrošnja energije u pogonima u Francuskoj za gotovo 10 % (od čega se 13 % odnosi na smanjenje potrošnje plina), čime je odgovoreno na potrebu za općenitim smanjenjem potrošnje energije u Francuskoj. Takvo smanjenje od 10 % predstavlja otprilike godišnju potrošnju jedne tvornice. Primjenom mjera i uspostavom posebne organizacijske jedinice, Renault Grupa nastoji smanjiti potrošnju energije u svojim pogonima u Francuskoj za 14 % (od čega se 17 % odnosi na plin) tijekom 2023., te za 40 % tijekom 2025. u usporedbi s 2021.

Renault Group reduces its industrial energy consumption

Kako bi ubrzala tu hitnu transformaciju, Renault Grupa u srpnju je osnovala „Radnu skupinu za energetsku krizu”. Jedan od prioriteta te posebne skupine jest smanjenje potrošnje po proizvedenom vozilu. Cilj je smanjiti potrošnju s 3,80 MWh po vozilu, koliko je iznosila u 2021., na 2,20 MWh u 2025. To bi odgovaralo smanjenju potrošnje energije po proizvedenom vozilu od 40 % u manje od pet godina. Taj novi cilj učvrstit će vodeći položaj Grupe u pogledu energetske učinkovitosti i njezino mjesto među najboljima u automobilskoj industriji u cijelom svijetu.

Renault Group reduces its industrial energy consumption (3)

Osim djelovanja u području energetske učinkovitosti, Renault Grupa započela je s provedbom vrlo ambicioznog plana dekarbonizacije i postizanja energetske neovisnosti svoje industrije, s ciljem postizanja udjela obnovljivih izvora u kombinaciji izvora energije od 50 % u Francuskoj do 2026., a zatim od 100 % do 2030. Ambicija je Grupe postići ugljičnu neutralnost do 2025. kad je riječ o pogonu za proizvodnju električnih vozila ElectriCity, do 2030. kad je riječ o proizvodnim lokacijama u Europi, i do 2050. kad je riječ o industrijskim postrojenjima u ostatku svijeta.

Ključne riječi:
Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.