Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je potpuno novi Fiat Scudo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.01.2022. 04:59

Fiat je predstavio novi Scudo i njegovu električnu izvedbu e-Scudo

Predstavljen je potpuno novi Fiat Scudo

Nova generacija dostavnog vozila srednje veličine, modela Scudo, dolazi u ponudi i s do 9 sjedala, a pokreću ga dizel motori snage do 177 KS, a u ponudi je i električna izvedba e-Scudo.

U Stellantis grupaciji je mnogo brendova, a neki modeli su napravljeni u suradnji i s dodatnim proizvođačima, kao što je Toyota, pa će kupci srednje velikog dostavnog vozila ove godine moći birati i još jedan dodatan model - Fiat Scudo.

Fiat Scudo_02

Riječ je o modelu koji dijeli mnogobrojna svojstva s modelima Citroen Jumpy, Peugeot Expert, Opel Vivaro i Toyotom Proace Verso, a i Scudo će biti dostupan s dizel motorima, ali i s elektromotorom od 136 KS i baterijom od 50 kWh ili 75 kWh, koja mu omogućuje doseg do 230 km, odnosno do 330 km.

Fiat Scudo_01

Dizel ponudu čine izvedbe koje raspolažu s najvećom snagom od 102 KS, 120 KS, 145 KS i 177 KS, a kupci mogu birati između ručnog 6-stupanjskog mjenjača, ili pak 8-stupanjskog automatskog mjenjača.

Fiat Scudo_03

U ponudi je i nekoliko dužina karoserije, i to ona od 461 cm, 495 cm i 530 cm, a nudi se ukupna korisna zapremnina od 4,6 do 6,1 m3. Naravno, u ponudi su i putničke izvedbe s do 9 sjedala, ali i razne kombinacije broja sjedala i korisnog tovarnog prostora.

Fiat Scudo_04

Nova generacija Fiata Scudo donosi i nove tehnologije koje do sada nisu bile dostupne u ovom modelu, kao što su LED svjetla, nadzor mrtvog kuta, zadržavanje vozila unutar trake, kao i ostalih najnovijih sigurnosnih sustava, kao i sustava pomoći vozaču u vožnji.

Fiat Scudo

Novi Fiat Scudo i e-Scudo na tržište stižu tijekom ove godine, a cijene će biti objavljene naknadno, no vjerojatno će se kretati kao i one kod bratskih modela. Uostalom, i proizvodit će se u Francuskoj, na istoj proizvodnoj traci.

Ključne riječi:
dostavno vozilo e-Scudo električno dostavno vozilo EV Fiat Scudo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.