Vidiauto Novosti Najave Mazda u Frankfurtu predstavlja novi crossover

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.08.2015. 12:55

Skinut je veo 

Mazda u Frankfurtu predstavlja novi crossover

Mazda u Frankfurtu predstavlja novi crossover

Mazda će na 66. po redu Frankfurt International Motor Showu predstaviti novi koncept crossovera Koeru.

Mazda Koeru je novi crossover SUV koncept, a u Frankfurtu će biti održana svjetska premijera. Mazda se aktivno uključuje u sve popularniji segment vozila u kojem vlada velika konkurencija, ali su visoki i prodajni udjeli u ukupnoj prodaji novih automobila.

Koeru je japanska riječ za „prekoračiti“, čime Mazda jasno daje naznaku u kojem smjeru žele ići. Cilj je nadmašiti postojeće standarde koji vladaju u crossover SUV segmentu – podizanje letvice što se tiče performansi, učinkovitosti i ukupne vrijednosti.

I Mazda Koeru slijedi već nekoliko godina prisutnu Mazdinu filozofiju u dizajnu „Kodo – Soul of motion“ kojom se izražava snaga i vitalnost. Imat će pet vrata, bit će srednje veličine otprilike kao i CX-5 (pretpostavlja se da će imati 7 sjedala), a iza dizajna stoji Luca Zollino iz Mazdinog europskog centra, iz njemačkog Heesena.

Vidljivo je da će se Koeru znatno razlikovati od postojećih Mazdinih SUV-ova, Mazde CX-5 i Mazde CX-3, a istovremeno više sličeći na BMW X6 i Mercedes GLE Coupe. Oznaka modela kada Koeru iz koncepta postane cestovna inačica mogla bi biti Mazda CX-4 ili CX-6. Ili možda pak vrate oznaku CX-7?!

Mazda najavljuje ugradnju potpune SkyActiv tehnologije kojom je proslavila svoje modele CX-5, Mazda6, Mazda3, Mazda2, CX-3 te najnoviji dolazeći model MX-5, a finalni cilj su odlične dinamičke performanse, niska potrošnja goriva i sigurnost, ali bez kompromisa što se tiče užitka u vožnji. Za očekivati je da će glavni motor u ponudi biti poznati Mazdin 2,2-litreni turbodizel iz Mazde CX-5.

Ključne riječi:
crossover CX-3 CX-5 CX-7 Koeru Mazda SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs