Vidiauto Novosti Najave Mazda debitira s modelom CX-3 u Los Angelesu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.10.2014. 03:32

LA Auto Show 2014 

Mazda debitira s modelom CX-3 u Los Angelesu

Mazda debitira s modelom CX-3 u Los Angelesu

Svjetska premijera! O modelu Mazda CX-3 se već dugo nagađa, a Mazda je i službeno stala na kraj tim naklapanjima.

Mazda CX-3 će biti potpuno novi kompaktni crossover, a automobil će biti predstavljen na LA Auto Show 2014, od 21.-30. studenog 2014.

Kao svi novopredstavljeni modeli (Mazda2, Mazda3, Mazda6, Mazda MX-5, Mazda CX-5) i nova Mazda CX-3 će dizajnerski biti temeljena na filozofiji Kodo – duša pokreta. Živost će se primijetiti u interijeru vozila, a Mazdin cilj je proizvesti oštriji oblik s poboljšanim osjećajem brzine.
Naravno, poznata Mazdina tehnologija SkyActiv, koja povezuje motor, mjenjač, podvozje i karoseriju bit će implementirana i kod modela CX-3.

Mazda CX-3

Mazda s CX-3 ulazi u ring u kojem su Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur...

Mazda će u Los Angelesu predstaviti i roadster četvrte generacije, model MX-5 koji je početkom rujna predstavljen u tri svjetska grada, a zatim i na Paris Motor Show 2014. Ponuda motora će se sastojati od 1,5 i 2,0-litrenih atmosferskih benzinaca. Ameri će, po običaju, imati samo 2,0-litreni motor, ali koji će vjerojatno biti nešto oslabljen u odnosu na postojeći u Mazdi 3 koji je snage 165 KS. Naime, problem je kompresija koju motor nudi, a koja ne podnosi gorivo manjih oktana, kakvo se toči na američkim crpkama. Bit će to prva implementacija SkyActiv tehnologije na automobilu sa stražnjim pogonom, a motor će biti postavljen uzdužno, što će pozdraviti svi vlasnici dosadašnjih Mazdi MX-5.

Ključne riječi:
CX-3 CX-5 Mazda Mazda2 Mazda3 Mazda6 MX-5
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs