Vidiauto Automobili Predstavljamo Prva fotografija: Mazda CX-3

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.11.2014. 09:40

Los Angeles Auto Show 2014 

Prva fotografija: Mazda CX-3

Prva fotografija: Mazda CX-3

Nakon prvih skica, Mazda je objavila i službenu fotografiju crossover modela CX-3 te motore s kojima će dolaziti.

U ponudi potpuno novog modela, Mazda CX-3, koji se predstavlja na auto salonu u Los Angelesu bit će tri motora iz SkyActiv obitelji - benzinski SkyActiv-G 2.0 s dvije verzije snage te novi turbodizelski SkyActiv-D 1.5. Motori će biti upareni sa šeststupanjskim ručnim (SkyActiv-MT) i automatskim (SkyActiv-Drive) mjenjačima. Pogon će biti i prednji i na sve kotače.

Mali Mazdin SUV CX-3 znatno se dizajnerski razlikuje od jačih modela - Mazde CX-5 i naročito Mazde CX-7, a prisutna je Mazdina filozofija Kodo - duša pokreta.

Mazda-debitira-s-modelom-CX-3-u-Los-Angelesu

Prva skica koja je najavila novi model Mazda CX-3

U sigurnosnom dijelu Mazda CX-3 dolazi s Mazdinim -ActivSense sustavom aktivne sigurnosti kao i s pasivnom zaštitom putnika. U unutrašnjosti, čije fotografije još nisu objavljene, bit će infotainment paket s MZN Connect sustavom povezivanja pametnih telefona.

Mazda CX-3 je peti modeli u Mazdinoj liniji automobila koji su obnovljeni ili novopredstavljeni sa SkyActiv tehnologijom koja oduševljava svojim performansama i potrošnjom, a povezuje motor, mjenjač, karoseriju i šasiju.

Crossover Mazda CX-3 u prodaju će prvo krenuti u Japanu u proljeće 2015., a za sada se ne spominje cijena vozila.

U Los Angelesu, na Auto Showu, Mazda će predstaviti i četvrtu generaciju roadstera MX-5, vidjet ćemo i obnovljeni veći CX-5 2015 te obnovljenu Mazdu 6 2015. Sajam automobila je otvoren od 21. do 30. studenog 2014.

Ključne riječi:
2014 CX-3 Los Angeles Mazda premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.