Vidiauto Novosti Najave Mazda će predstaviti električni prototip

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.09.2019. 05:05

Najava 

Mazda će u Tokiju prikazati prototip električnog vozila

Mazda će predstaviti električni prototip

Mazda će na Salonu automobila u Tokiju predstaviti nekoliko prototipa električnog vozila, a posjetitelji će ih moći i isprobati.

I Mazda se priprema za sve veće tržište električnih automobila, a već sljedeći mjesec će na Salonu automobila u Tokiju prikazati nekoliko prototipova koji će se skrivati ispod karoserije najnovijeg SUV modela CX-30.

Mazda-GTF-2019_24

Izvori iz Mazde tvrde kako nije riječ samo o elektrificiranoj verziji modela CX-30, već da je ispod lima riječ o potpuno novom automobilu, koji će biti ''obučen'' u Mazdu CX-30.

Mazda-GTF-2019_11

Prema neslužbenim informacijama, prototipovi će biti opremljeni 35,5 kWh baterijama, a doseg s ovim kapacitetom bi mogao biti oko 200 km, što je prilično malo za duži put. Elektromotor će pak imati snagu od 142 KS i 264 Nm okretnog momenta.

Charging-station_7

Šuška se kako će postojati i izvedba s malim benzinskim motorom, koji ne bi služio za pogon, već isključivo za generiranje električne energije, a sve kako bi doseg bio što duži. Ovi prvi modeli bi trebali biti dostupni u Japanu, Kini i Europi, dok će se kupci u SAD-u trebati strpjeti dok ne dođu snažnije baterije, jer američki kupci dnevno prolaze više kilometara od ostalih.

Charging-station_14

Što se pak pomoćnog benzinskog motora tiče, špekulira se kako se ustvari radi o mogućem rotacijskom (Wankel) motoru na kojem Mazda radi već nekoliko godina. A sve to ćemo saznati već sljedeći mjesec kada će prototipovi biti prikazani, a očekuje se kako će novi električni model u Mazda salone stići do kraja sljedeće godine.

Ključne riječi:
CX-30 električni automobil Mazda prototip rotacijski motor Wankel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs