Vidiauto Novosti Najave Predstavljena Mazda MX-5 30th Anniversary

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.02.2019. 06:24

Obljetnica 

Premijera Mazde MX-5 30th Anniversary Edition u Chicagu

Predstavljena Mazda MX-5 30th Anniversary

Mazda je na Salonu automobila u Chicagu predstavila obljetnički model MX-5 povodom trideset godina modela, a početkom sljedećeg mjeseca ćemo je vidjeti i u Ženevi.

Kako Mazda MX-5 nije samo običan automobil, to znaju svi, ali mnogi neće vjerovati kako je prošlo već 30 godina od predstavljanja prve generacije 1989. godine na Chicago Auto Showu. A sada je predstavljena i specijalna ograničena serija povodom te godišnjice.

Mazda MX-5 30th Anniversary hard top

Mazda je s modelom MX-5 postigla velik uspjeh u čitavom svijetu, a do sada ih je prodano u preko milijun primjeraka, od čega nešto više od 350.000 primjeraka otpada na zahtjevno europsko tržište. Prisjetimo se, prva generacija je u početku bila poznata po sklopivim prednjim svjetlima, a radi strožih sigurnosnih normi, kasnije su takva svjetla odbačena, odnosno druga generacija, koja je predstavljena 1997. godine imala je fiksirana svjetla.

Mazda MX-5 30th Anniversary sa strane

2005. godine predstavljena je treća generacija koja je zadržala sve dobro od prethodnika, ali je došla u potpuno novom dizajnerskom izričaju, dok je aktualna četvrta generacija predstavljena 2014. godine.

Mazda MX-5 30th Anniversary interijer 1

Za 30. godišnjicu pripremljena je specijalna serija Mazda MX-5 30th Anniversary koja dolazi u verziji s mekim i tvrdim krovom u Racing narančastoj boji, crnim aluminijskim naplatcima s deset krakova i narančastim kočionim kliještima.

Mazda MX-5 30th Anniversary interijer 2

Unutrašnjost je također uređena u kontrastno narančasto-crnim bojama s Recaro sjedalima, automatskom klimom, navigacijskim sustavom i podrškom za Android Auto i Apple CarPlay. Pod poklopcem motora se nalazi dvolitreni benzinac koji raspolaže sa 181 KS i koji je standardno uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Mazda MX-5 30th Anniversary sprijeda
Ključne riječi:
Mazda MX-5 30th Anniversary
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.