Vidiauto Novosti Najave Kia Picanto u crossover izvedbi X-Line

Autor: IR Objavljeno: 20.09.2017. 06:49

Gradski crossover 

Nova Kia Picanto u crossover izvedbi X-Line

Kia Picanto u crossover izvedbi X-Line

U Kiji su odlučili napraviti konkurenta Volkswagenu Cross Up!, te su stoga doradili novi Picanto u crossover stilu i ugradili novi motor od čak 100 KS.

Kako danas automobilskim tržištem vladaju SUV vozila, tako je i ponuda raznih kombinacija povišenih klasičnih automobila sve veća i češća. Iznimka nije ni Kia, koja doduše u ponudi ima već pet SUV vozila na europskom tržištu, no odlučili su napraviti maleni gradski crossover na temelju Picanta.

Kia Picanto X-Line straga

Tako osim plastičnih zaštitnih ukrasa oko čitavog vozila, novih branika, dvostruke ispušne cijevi i 16-inčnih aluminijskih naplataka, Kia je Picantu i povećala udaljenost od tla, te ona sad iznosi 156 mm (15 mm više od standardnog Picanta). Dio X-Line opreme je i stražnja kamera uparena sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, bežično punjenje mobitela, automatsko koćenje u gradskoj vožnji, sportski volan s ravnim donjim dijelom, automatski klima uređaj i još mnogo toga.

Kia Picanto X-Line unutrašnjost

No ono što je najzanimljivije je motorizacija. Kia Picanto X-Line dolazi s ugrađenim 1,0-litrenim T-GDI motorom snage 100 KS i 172 Nm okretnog momenta. To je najjači motor koji se ikada ugrađivao u Picanto, a omogućuje mu najveću brzinu od 185 km/h i ubrzanje do 100 km/h za 10,1 sekundu i pritom troši u prosjeku 4,5 l/100 km po novim NEDC mjerenjima. Uz sve nabrojano, Kia Picanto i dalje ostaje praktično gradsko vozilo s najvećim prtljažnikom u klasi (255 l).

Kia Picanto X-Line sa strane

Na tržište će stići do kraja ove godine, a očekuje se da će cijena za Kia Picanto X-Line biti oko 100.000 kuna.

Ključne riječi:
Kia Picanto X-Line
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.