Vidiauto Novosti Najave Svjetska premijera-novi Volkswagen up! GTI

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.05.2017. 16:27

Serijska verzija 

Svjetska premijera: novi Volkswagen up! GTI

Svjetska premijera-novi Volkswagen up! GTI

U čast originalnom GTI modelu Volkswagen je na legendarnom GTI susretu na jezeru Wörthersee predstavio studiju up! GTI.

GTI susret održan je od 24. do 27. svibnja 2017. Volkswagen up! GTI sa snagom 85 kW / 115 KS konceptualni je nasljednik 41. godinu kasnije nakon debija prvog Golfa GTI (110 KS) davne 1976. godine. Dobra vijest: serijska verzija modela up! GTI s najvećom brzinom od 197 km/h na tržište dolazi početkom sljedeće godine.

Studija up! GTI ima malu masu, snažan motor, sportski vozni postroj i tipične simbole GTI modela - između ostalog crvenu poprečnu traku u rešetci hladnjaka s uzorkom saćaste strukture na prednjoj strani vozila, integriran logotip GTI, na bočnoj strani vozila to su crne dvostruke poprečne trake iznad širokih bočnih pragova s kojima up! reproducira originalni GTI. Poklopci vanjskih zrcala lakirani su u crnoj boji visokog sjaja. Novi dizajn imaju i 17“ kotači od lakog metala. Oni vrlo dobro pristaju uz kućišta kotača jer up! GTI ima sportski vozni postroj spušten za 15 mm. Značajke GTI modela prisutne su i u stražnjem dijelu vozila: tu je između ostalog i crvena traka te veći krovni spojler koji osigurava veći pritisni tlak na stražnjoj osovini pa tako i optimizirana vozna svojstva.

Volkswagen up! GTI (2)

Obilježja GTI modela u unutrašnjosti su presvlake sjedala s kariranim uzorkom „Clark“, sportsko kožno kolo upravljača, vrh ručice mjenjača u GTI stilu. Bit će to zabavan automobil u klasi malih vozila, ali tipičan za GTI uz sportski vozni postroj. S jedne strane osigurava se agilnost koja podsjeća na karting vožnju, a s druge strane pruža visok stupanj udobnosti. Serijska verzija modela up! GTI na tržište dolazi početkom 2018. godine.

Volkswagen up! GTI (3)

Prvi Volkswagen Golf GTI se na prvi pogled mogao prepoznati po svojoj crvenoj traci u rešetci hladnjaka, po crnoj dvostrukoj traci iznad bočnih pragova te po crnom okviru na poklopcu prtljažnika u stražnjem dijelu vozila. Njegovih 110 konjskih snaga susrelo se s masom praznog vozila od 810 kg, što je rezultiralo ubrzanjem do 100 km/h od 9,0 sekundi i najvećom brzinom od 182 km/h. Boje u trenutku plasiranja vozila na tržište bile su „Mars crvena“ i „Diamant srebrna“. Kasnije su se također etablirale bijela i crna kao vanjske boje GTI modela.

Novi up! GTI i izvana i iznutra bit će slične veličine kao i originalni GTI. Pogonjen turbomotorom (TSI), sa snažnim okretnim momentom od 230 Nm, nudi referentne vrijednosti i vozna svojstva jednaka onima u Golfu GTI I teleportiranom u novo doba. Masa: 997 kg (znatno više čelika visoke čvrstoće i dodatni zračni jastuci). Najveća brzina: 197 km/h. Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 8,8 sekundi. Vanjske boje: opet klasične i tipične za GTI – uni boje „Tornado crvena“, „Pure bijela“ te metalik boje „Dark srebrna“, „Pearl crna“ i – kao nova nijansa za GTI – „Costa Azul“ (plava).

Ključne riječi:
GTI studija Up Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.