Vidiauto Novosti Najave Iz Opela nešto potpuno novo: Opel Karl

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.09.2014. 11:04

Rađa se novi gradski mališan 

Iz Opela nešto potpuno novo: Opel Karl

Iz Opela nešto potpuno novo: Opel Karl

Opel Karl će zasjesti na početnu poziciju Opelove ponude, a imat će pet vrata. Naziv je dobio prema jednom od sinova Adama Opela.

Opel Karl će tako nastaviti tamo gdje je stao trovratni Opel Adam, a u prodaju stiže na ljeto 2015. godine. Karl će biti dužine 3,68 metara. Opel će tako sljedeće godine u svojoj ponudi imati čak tri mala automobila svježeg izgleda, uz Adama i novu generaciju Corse. Sva tri automobila bit će predstavljena u razmaku od 30 mjeseci tako da će u Opelu imati najjači portfelj u segmentu minija i malih automobila u svojoj povijesti.

Opel Karl 2

Trojac na jednom mjestu: Adam, Corsa i Karl

Karl je pamtljivo, tipično njemačko ime, a Opel nas tim nazivom podsjeća na Adama Opela i jednog od njegovih trojice sinova, Karla. Adam Opel je 1862. godine u Njemačkoj osnovao tvrtku za proizvodnju bicikala, a njegovi su sinovi Carl, Wilhelm i Friedrich 1898. godine započeli automobilsku avanturu i sljedeće godine proizveli svoj prvi automobil.

Pogledajte najavni video:

Ključne riječi:
Adam Corsa Karl mali gradski automobil Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs