Vidiauto Novosti Najave Iz Opela nešto potpuno novo: Opel Karl

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.09.2014. 11:04

Rađa se novi gradski mališan 

Iz Opela nešto potpuno novo: Opel Karl

Iz Opela nešto potpuno novo: Opel Karl

Opel Karl će zasjesti na početnu poziciju Opelove ponude, a imat će pet vrata. Naziv je dobio prema jednom od sinova Adama Opela.

Opel Karl će tako nastaviti tamo gdje je stao trovratni Opel Adam, a u prodaju stiže na ljeto 2015. godine. Karl će biti dužine 3,68 metara. Opel će tako sljedeće godine u svojoj ponudi imati čak tri mala automobila svježeg izgleda, uz Adama i novu generaciju Corse. Sva tri automobila bit će predstavljena u razmaku od 30 mjeseci tako da će u Opelu imati najjači portfelj u segmentu minija i malih automobila u svojoj povijesti.

Opel Karl 2

Trojac na jednom mjestu: Adam, Corsa i Karl

Karl je pamtljivo, tipično njemačko ime, a Opel nas tim nazivom podsjeća na Adama Opela i jednog od njegovih trojice sinova, Karla. Adam Opel je 1862. godine u Njemačkoj osnovao tvrtku za proizvodnju bicikala, a njegovi su sinovi Carl, Wilhelm i Friedrich 1898. godine započeli automobilsku avanturu i sljedeće godine proizveli svoj prvi automobil.

Pogledajte najavni video:

Ključne riječi:
Adam Corsa Karl mali gradski automobil Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs