Vidiauto Novosti Najave Kamere umjesto retrovizora za Lexus ES

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.02.2020. 06:17

Ženeva 2020. 

Lexus ES 300h uskoro s kamerama umjesto retrovizora

Kamere umjesto retrovizora za Lexus ES

Lexus će na Salonu automobila u Ženevi javnosti predstaviti hibridni ES 300h koji će umjesto klasičnih retrovizora imati ugrađene kamere, a slika će se prikazivati na 5-inčnim zaslonima.

Hibridni Lexus ES 300h će od proljeća biti dostupan s kamerama umjesto klasičnih vanjskih retrovizora, a takva opcija će prvo biti ponuđena na tržištu u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Poljskoj, dok će na ostala tržišta stići do kraja godine.

es-digital-mirror-04

Mnoge su prednosti takvih kamera, koje su postavljene u mnogo manja kućišta pa smanjuju otpor zraka, a istovremeno su kamere zaštićenije od kiše, snijega i prašine, što omogućuje sigurniju vožnju. Prikaz s kamera se vrši na 5-inčnim zaslonima koji su smješteni na vrata i to na mjesta gdje pogled prirodno pada, kako vozač ne bi trebao previše micati pogled s ceste.

es-digital-mirror-02

Kamere su grijane kao i klasični retrovizori, pali se putem prekidača na konzoli, no kamera smanjuje odsjaj svjetala po noći, pa ne dolazi do zasljepljivanja vozača, što opet dovodi do veće sigurnosti.

es-digital-mirror-03

Osim toga, kamere imaju i mnogo više mogućnosti u odnosu na standardne retrovizore, pa tako kada vozač upali žmigavac s te strane kamera proširi kut snimanja kako bi se izbjegao mrtvi kut. Ista stvar se dogodi i kada vozač prebaci u brzinu za vožnju unazad, a kod uparkiravanja se na ekranu pojave crte, kako bi se vozaču olakšalo parkiranje.

es-digital-mirror-06
Ključne riječi:
ES 300h hibrid kamera umjesto retrovizora Lexus Ženeva 2020.
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.