Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Počela je prodaja nove Toyote Camry

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.06.2019. 06:33

Hibridna limuzina 

Nova limuzina Toyota Camry je stigla u domaće salone

Počela je prodaja nove Toyote Camry

U domaće salone je stigla hibridna limuzina Toyota Camry, a cijene startaju od 266.900 kuna.

Novi Camry osnažuje Toyotinu prisutnost u kompetitivnom D/E segmentu na tržištu, unoseći u segment jedinstvena obilježja poput snažnog hibridnog sustava i premium ugođaja. Novim Camryjem je europska ponuda Toyota hibrida proširena na ukupno osam modela. Nakon čak 15 godina odsutnosti na europskim cestama Camry se vraća, a ujedno zamjenjuje i manju limuzinu Avensis.

camry-2019-007-833409

Unutrašnjost nove Toyote Camry u cijelosti je dizajnirana kako bi omogućila kombinaciju funkcionalnosti, stila i ergonomije. Rezultat su dinamične i upadljive linije prednje armature, kvalitetni materijali te kvaliteta izrade i završna obrada, iznimna prostranost i razina udobnosti za putnike na svim sjedištima – čime je postignut premium ugođaj i dojam kvalitete.

camry-2019-068-914854

Novi Camry također donosi jedinstveno vozačko sučelje u segmentu – Human Machine Interface (HMI) koji se sastoji od tri lako čitljiva i intuitivna zaslona: 10-inčnog head-up zaslona u boji s osnovnim informacijama poput brzine vožnje, pokazatelja hibridnog sustava, navigacijskog sustava i očitanih prometnih znakova; 7-inčnog informativnog zaslona u boji koji se nalazi između instrumenata sa svim vozačkim informacijama; te 8-inčnog središnjeg zaslona visoke rezolucije s Toyota Touch 2 with Go multimedijalnim sustavom, koji ujedno omogućuje trogodišnje besplatno ažuriranje navigacijskih mapa i Wi-Fi povezivost s pametnim telefonom te pristup brojnim online mogućnostima i korisničkim aplikacijama.

camry-2019-070-722690

Napredna tehnologija u službi putnika ne staje na tome. Novi Camry donosi trozonski automatski klima uređaj s jedinstvenom nanoe tehnologijom, omogućujući tako ne samo nezavisno podešavanje željene temperature za vozača, suvozača i za putnike na stražnjem sjedištu, već oplemenjuje zrak nanoe česticama koje su promjera 5 do 20 nm. Rezultat je ugodan osjećaj hidratizacije kože, čišćenje od alergena, neutraliziranje vanjskih neugodnih mirisa i stvaranje osvježavajuće mikro-atmosfere unutar automobila.

camry-2019-073-949703

Za dobar ugođaj putovanja na najvišem paketu opreme, zaslužan je i JBL premium ozvučenje s 9 zvučnika, koje donosi 8-kanalno pojačalo i koristi Clara-Fi tehnologiju koja ispravlja kvalitetu zvuka prilikom reprodukcije komprimiranih formata glazbe – poput MP3 formata, što uistinu omogućuje jedinstven doživljaj slušanja glazbe.

camry-2019-025-791857

Novi Camry u vidu opreme, između ostalog, također donosi bežični punjač za mobitel, Toyota Safety Sense paket napredne aktivne sigurnosti u serijskoj opremi (sustav upozorenja na predstojeći sudar s prepoznavanjem pješaka, sustav upozorenja na napuštanje prometne trake, sustav automatskog uključivanja dugog snopa svjetla, sustav očitanja prometnih znakova), prepoznavanje vozila u mrtvom kutu, radarski navođen tempomat s automatskim održavanjem vozila unutar trake, Smart Entry itd.

camry-2019-069-998733

Camry na tržište stiže isključivo kao hibrid u kombinaciji 2.5-litrenog Hybrid Dynamic Force motora s rekordnom termalnom učinkovitošću te snažnog elektromotora i jake baterije, koji u konačnici nude snagu od 218 KS, ubrzanje do 100 km/h za 8,2 sekunde, 98 g/km CO2 i prosječnu potrošnju od 4,3 l/100 km. Ta nova generacija hibridnog sustava donosi i Sequential Shiftmatic tehnologiju e-CVT mjenjača, koja prema želji vozača može oponašati standardni brzinski automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa – i tako omogućiti znatno dinamičnije i zabavno iskustvo vožnje.

camry-2019-001-604901

Dinamičnost i upravljivost u vožnji ujedno je rezultat korištenja nove GA-K karoserije koja je vrlo lagana, a istovremeno iznimno kruta i otporna na torzijska opterećenja i uvijanja. Navedeno u kombinaciji s prednjim MacPherson ovjesom i novim rasporedom dvostrukih poprečnih ramena straga pruža odličnu stabilnost na cesti.

camry-2019-018-460462

U ponudi modela  Camry su ukupno četiri razine opremljenosti, počevši od ulaznog paketa opreme Styles cijenom od 266.900 kuna, srednjeg paketa Sol (278.900 kuna), višeg srednjeg paketa Executive (300.900 kuna) do najopremljenijeg modela Premium s cijenom od 316.900 kuna. Nova Toyota Camry je dostupna za testne vožnje u svim Toyota ovlaštenim centrima. Spomenimo i kako se Camry prodaje u više od 100 zemalja svijeta, te je od svog premijernog lansiranja 1982. godine do danas prodan u više od 19 milijuna primjeraka, a sa 700.000 prodanih primjeraka godišnje je najprodavaniji model u svom segmentu na svijetu.

Ključne riječi:
Camry hibrid Limuzina Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.