Vidiauto Novosti Najave Jeep je predstavio dorađeni Compass

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.04.2021. 06:59

Jeep je predstavio novi Compass, sada još više orijentiran europskim kupcima

Jeep je predstavio dorađeni Compass

Jeep je jučer predstavio novi Compass, koji je sada još više orijentiran europskim kupcima a donosi i najnovije sigurnosne sustave, te uvodi Uconnect 5 infotainment sustav u Jeep gamu na europskom tržištu.

Jeep, koji je sada dio Stellantis grupe, predstavio je svoj prvi novi model unutar grupe, a riječ je o Compassu, kompaktnom SUV modelu koji osim promijenjenog izgleda nudi i najnoviju tehnologiju, ali i poboljšanu završnu obradu.

Jeep Compass S 4xe_01

Iako sličan, novi Compass sprijeda donosi tanja i duža LED svjetla, kao i novodizajnirani prednji branik, dok je tu i dalje karakteristična Jeep maska sa 7 otvora. Straga su promjene manje i odnose se na novu grafiku svjetala i redizajnirani branik, dok su s boka jedina novost novi dizajn aluminijskih naplataka.

Jeep Compass S 4xe

No zato velikih promjena ima u unutrašnjosti koja je u potpunosti nova i puno modernijeg izgleda. Najveće novosti su HD digitalna instrument ploča dijagonale 10,25 inča, te Uconnect 5 sustav na zaslonima veličine 8,4 inča do 10,1 inča. Središnji zaslon je sada postavljen na vrh središnje konzole, a Uconnect sustav se po prvi puta pojavljuje na nekom Jeepu u Europi. Tu je i DAB, kao i bežično spajanje s Android Auto i Apple CarPlay sustavima, te 3D TomTom navigacija.

Jeep Compass S 4xe interijer

Novi Compass je i prvi Jeep koji na europskom tržištu nudi 2. nivo autonomne vožnje, a koji uključuje sustave za prepoznavanje znakova, sustav za održavanje vozila unutar brzinskog ograničenja, sustav za prepoznavanje umora vozača, sustav za automatsko kočenje s prepoznavanjem pješaka i biciklista, a tu je i adaptivni tempomat i sustav za zadržavanje vozila unutar traka.

Jeep Compass Trailhawk and S 4xe

U ponudi će biti i 5 paketa opreme – Sport, Longitude, Limited, S i Trailhawk, ali i benzinski, dizel i plug-in hibridni pogoni. Tu su i ručni ili automatski mjenjači, a na izbor je i pogon na prednje ili na sve kotače. Benzinske izvedbe dolaze sa 130 KS snažnim 1,3-litrenim benzincem i ručnim mjenjačem ili u izvedbi sa 150 KS i DDCT mjenjačem i prednjim pogonom. 1,6-litreni turbo dizel ima snagu od 130 KS i dolazi s ručnim mjenjačem i prednjim pogonom, dok plug-in hibridne izvedbe dolaze s eAWD pogonom na sve kotače i snagom od 190 KS ili 240 KS, a upareni su s automatskim mjenjačem.

Jeep Compass Trailhawk 4xe

Uz sve navedeno, tvrtka Mopar nudi i preko 100 originalnih dodataka za novi Compass, a novi Compass će uskoro stići i u salone. Cijena za novi Jeep Compass još nije poznata.

Ključne riječi:
Compass Jeep Plug-in hibrid SUV terenac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 16. svibanj 1956.

Otvoren GM-ov centar

Na današnji dan 1956. godine General Motors je svečano otvorio svoj GM Technical Center u Warrenu, Michigan, vrijedan 125 milijuna dolara. Taj je centar bio djelo Alfreda Sloana i GM-ovog dizajnera Harleya Earla.

vs