Vidiauto Novosti Najave Jeep je predstavio dorađeni Compass

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.04.2021. 06:59

Jeep je predstavio novi Compass, sada još više orijentiran europskim kupcima

Jeep je predstavio dorađeni Compass

Jeep je jučer predstavio novi Compass, koji je sada još više orijentiran europskim kupcima a donosi i najnovije sigurnosne sustave, te uvodi Uconnect 5 infotainment sustav u Jeep gamu na europskom tržištu.

Jeep, koji je sada dio Stellantis grupe, predstavio je svoj prvi novi model unutar grupe, a riječ je o Compassu, kompaktnom SUV modelu koji osim promijenjenog izgleda nudi i najnoviju tehnologiju, ali i poboljšanu završnu obradu.

Jeep Compass S 4xe_01

Iako sličan, novi Compass sprijeda donosi tanja i duža LED svjetla, kao i novodizajnirani prednji branik, dok je tu i dalje karakteristična Jeep maska sa 7 otvora. Straga su promjene manje i odnose se na novu grafiku svjetala i redizajnirani branik, dok su s boka jedina novost novi dizajn aluminijskih naplataka.

Jeep Compass S 4xe

No zato velikih promjena ima u unutrašnjosti koja je u potpunosti nova i puno modernijeg izgleda. Najveće novosti su HD digitalna instrument ploča dijagonale 10,25 inča, te Uconnect 5 sustav na zaslonima veličine 8,4 inča do 10,1 inča. Središnji zaslon je sada postavljen na vrh središnje konzole, a Uconnect sustav se po prvi puta pojavljuje na nekom Jeepu u Europi. Tu je i DAB, kao i bežično spajanje s Android Auto i Apple CarPlay sustavima, te 3D TomTom navigacija.

Jeep Compass S 4xe interijer

Novi Compass je i prvi Jeep koji na europskom tržištu nudi 2. nivo autonomne vožnje, a koji uključuje sustave za prepoznavanje znakova, sustav za održavanje vozila unutar brzinskog ograničenja, sustav za prepoznavanje umora vozača, sustav za automatsko kočenje s prepoznavanjem pješaka i biciklista, a tu je i adaptivni tempomat i sustav za zadržavanje vozila unutar traka.

Jeep Compass Trailhawk and S 4xe

U ponudi će biti i 5 paketa opreme – Sport, Longitude, Limited, S i Trailhawk, ali i benzinski, dizel i plug-in hibridni pogoni. Tu su i ručni ili automatski mjenjači, a na izbor je i pogon na prednje ili na sve kotače. Benzinske izvedbe dolaze sa 130 KS snažnim 1,3-litrenim benzincem i ručnim mjenjačem ili u izvedbi sa 150 KS i DDCT mjenjačem i prednjim pogonom. 1,6-litreni turbo dizel ima snagu od 130 KS i dolazi s ručnim mjenjačem i prednjim pogonom, dok plug-in hibridne izvedbe dolaze s eAWD pogonom na sve kotače i snagom od 190 KS ili 240 KS, a upareni su s automatskim mjenjačem.

Jeep Compass Trailhawk 4xe

Uz sve navedeno, tvrtka Mopar nudi i preko 100 originalnih dodataka za novi Compass, a novi Compass će uskoro stići i u salone. Cijena za novi Jeep Compass još nije poznata.

Ključne riječi:
Compass Jeep Plug-in hibrid SUV terenac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs