Vidiauto Novosti Najave Hyundai i20 predstavljen je u redizajniranom obliku

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.04.2018. 06:12

Facelift 

Hyundai i20 predstavljen je u redizajniranom obliku

Hyundai i20 predstavljen je u redizajniranom obliku

Nakon četiri godine proizvodnje, Hyundai je pripremio redizajniranu verziju svog predstavnika u gradskoj klasi automobila – popularan i20.

Nakon gotovo četiri godine proizvodnje, došao je na red da se redizajnira model i20, Hyundai predstavnik u gradskoj klasi, a koji je namijenjen europskom tržištu. Redizajn obuhvaća model s 5 vrata, Active verziju te Coupe verziju s 3 vrata, koja nikad nije stigla na naše tržište.

Hyundai i20 redizajn sa strane

Redizajnirani Hyundai i20 dolazi s novim prednjim branikom koji sad ima masku dizajna kao i ostali aktualni Hyundai modeli, a novi je oblik i maglenki. Aluminijski naplatci su također novi, a dolazit će u veličini od 15 i 16 inča.

Hyundai i20 redizajn straga

Straga su promjene puno veće, pa je tako lako za primijetiti nova svjetla koja su nešto veća i imaju novu grafiku, tablica je prebačena s branika na poklopac prtljažnika, a novi branik ima dodane crne elemente u koje su ukomponirana svjetla za vožnju unatrag i maglenke.

Hyundai i20 active redizajn

Hyundai i20 Active

Prema prvim informacijama, za redizajnirani Hyundai i20 nisu najavljeni dizel motori, pa je moguće da će ih iz ponude izbaciti i Hyundai, no vidjet ćemo što će biti kad krene prodaja. Najveća novost u ponudi je 7-brzinski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom (7DCT) koji će se moći dobiti s 1,0-litrenim turbo benzincem snage 100 KS. Isti motor je dobavljiv i s ručnim 5-brzinskim mjenjačem, ali i u verziji sa 120 KS i 6-brzinskim mjenjačem.

Hyundai i20 active redizajn straga

Početni motor ostaje isti, 1,2-litreni atmosferski benzinac u verziji sa 75 i s 84 KS, oboje u kombinaciji s 5-brzinskim ručnim mjenjačem. Za novi Hyundai i20 Activ alternativa je 1,4-litreni motor sa 100 KS i 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Hyundai i20 redizajn interijer

U unutrašnjosti, osim kvalitetnijih materijala i više opreme, razlike se svode na zaslon u središnjoj konzoli. Tako će osnovne verzije imati monokromatski zaslon veličine 5 inča, dok će skuplje verzije imati 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Prtljažnik je i dalje jedan od većih u klasi i ima obujam od 326 litara.

Hyundai i20 redizajn sjedala

Osim toga, sada su na i20 dostupni i moderni sustavi pomoći vozača kao što su zadržavanje traka, automatsko upravljanje dugim svjetlima, autonomno kočenje i druge. Novi Hyundai i20 se na tržištu očekuje krajem ljeta, a cijene bi trebale ostati na razini sadašnjeg modela.

Ključne riječi:
Hyundai i20 i20 Active
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs