Vidiauto Novosti Najave I Kia Rio dobiva GT Line paket opreme

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.01.2018. 06:29

GT Line 

Kia će u Ženevi predstaviti Rio s GT Line paketom opreme

I Kia Rio dobiva GT Line paket opreme

Kia će na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, među ostalim, prikazati i novi Rio sa sportskim GT Line paketom opreme, dok promjena u motorima nema.

Nakon predstavljenog Picanta u GT Line paketu opreme, koji je doduše dobio i motor od 100 KS, na red je došao i da Kia Rio dobije isti takav sportski paket opreme. Riječ je isključivo o vizualnom uređenju, jer razlike u ponudi motora nema.

Kia Rio GT Line straga

Tako Rio GT Line dolazi s prednjim LED maglenkama u obliku kocki leda, 17-inčnim aluminijskim naplatcima novog dizajna, kromiranom lajsnom ispod prozora i kromiranim završetkom ispušne cijevi, gloss black detaljima, zatamnjenim stražnjim staklima i ostalim sitnicama. Također su malo promijenjeni prednji i stražnji odbojnik, kao i pragovi vrata.

Kia Rio GT Line interijer

U unutrašnjosti možemo pronaći novi volan koji je s donje strane „odrezan“ te je presvučen kožom i na sebi nosi oznaku GT Line, sjedala presvučena crnom kožom prošivenom sa sivim koncem te komandna ploča koja ima metalne detalje.

Kia Rio GT Line sa strane

U početku će Rio GT Line biti dostupan samo s 1.0-litrenim T-GDi motorom sa 120 KS i ručnim, 6-brzinskim mjenjačem, koji Riju omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 10,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 190 km/h, dok mu je prosječna potrošnja 4,7 litara na 100 km. Krajem godine u ponudu će stići i 1,25-litreni i 1,4-litreni atmosferski benzinci, ali i 7-brzinski automatski mjenjač s dvije spojke.  

Trenutno Kia kod nas ne nudi Rio s motorom od 120 KS, no za očekivati je da će cijena za Kia Rio GT Line biti oko 120.000 kuna.

Ključne riječi:
Kia Rio
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.