Vidiauto Novosti Najave Dolazi specijalna serija sportskog Clija

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.01.2018. 06:23

Renault Sport 

Uskoro u ponudi limitirana serija Renault Clio R.S.18

Dolazi specijalna serija sportskog Clija

Renault Sport predstavlja novu ograničenu seriju Renault Clio R.S.18, nazvanu po bolidu momčadi Renault Sport Formula One Team, koja nosi crno-žutu kombinaciju boja.

Najnoviji model Renault Sporta, temeljen na Cliju R.S. 220 EDC Trophy, najsnažnijoj izvedbi Clija R.S., utjelovljenje je ambicija momčadi Renault Sport Formula One Team i nadahnut je serijom automobilističkih utrka u kojoj Renault sudjeluje već 40 godina.

Renault_CLIO_R_S_18 2

Oznake R.S.18 na prednjim vratima, sive naljepnice i novi R.S. logotip u obliku dvostrukog dijamanta izravne su reference na momčad Renault Sport Formula One Team i bolid kojim će se utrkivati 2018. Žuta boja Sirius Yellow Renault Sporta krasi prednji spojler po uzoru na Formulu 1, bočne ukrasne letvice i središnje vijke naplataka te stvara kontrast crnoj boji karoserije.

Renault_CLIO_R_S_18 4

Jedinstvene za ovu verziju, oznake na stražnjem kraju, Renault dijamant i logotip R.S. na odbojniku, potpuno su crni. Prag vrata s oznakom R.S. je numeriran, upravljač je presvučen kombinacijom kože i alkantare, a okviri ventilacijskih otvora od ugljičnih vlakana pridonose sportskom dojmu unutrašnjosti. Tepisi s oznakama Renault Sport dolaze serijski.

Renault_CLIO_R_S_18 3

Renault Clio R.S.18 naslijedio je sve odlike Renaulta Clija R.S. 220 EDC Trophy zahvaljujući motoru snage 220 KS i okretnog momenta od 280 Nm s predtlakom. Šasija Trophy pritom je dodatno snižena i ukrućena, prednji amortizeri opremljeni su hidrauličkim graničnicima kompresije, a upravljač je još oštriji i izravniji. Renault CLIO R.S.18 serijski je opremljen ispušnim sustavom Akrapovič, što je rezultiralo snažnim zvukom motora i žustrim odzivom na gas.

Renault_CLIO_R_S_18 5

Renault Clio R.S. 18 na tržište Europe stiže u prvoj polovici godine, kada će biti ponuđen i na našem tržištu, a iako još nije poznata, očekujemo cijenu za Renault Clio R.S.18 oko 200.000 kuna do registracije.

Ključne riječi:
Clio RS Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.