Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi Volkswagen Polo

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.06.2017. 16:58

Predstavljen u Berlinu 

Novi Volkswagen Polo

Novi Volkswagen Polo

Šesta generacija Volkswagena Polo imat će više prostora, a prtljažni prostor povećan je s 280 na čak 351 litru. Stiže i Polo GTI s 200 KS.

Novi Volkswagen Polo u prodaju stiže već ove godine, ali nije još objavljeno kada točno. Istovremeno, lansirat će se i novi Euro 6 motori, a spektar snaga će kroz biti od 48 kW / 65 KS1 do 110 kW/
150 KS. Četiri benzinska i dva dizelska motora serijski će biti opremljeni start-stop sustavom i rekuperacijskim modusom. Počevši sa snagom od 70 kW svi se motori mogu kombinirati s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG).

Volkswagen Polo (2)

Polo će biti opremljen najsuvremenijim sustavima potpore koji su do sada bili rezervirani samo za klasu Golfa i Passata. Uz tri klasične varijante opreme Trendline, Comfortline i Highline, posebna verzija Polo Beats1 (između ostaloga sa sound sustavom snage 300 W) i vrhunski sportski model Polo GTI (sa 147 kW / 200 KS) unijet će dodatni dašak svježine. Već i osnovna verzija Polo „Trendline“ serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju s funkcijama Coming Home i Leaving Home, tempomat (sustav za ograničenje brzine) i sustav nadzora okoline „Front Assist“ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka.

Volkswagen Polo (4)

Kao opcija u ponudi će biti dostupna automatska regulacija razmaka „ACC“ (koja se sada može aktivirati do brzine od 210 km/h). Novost u modelu Polo predstavljaju potpora pri promjeni voznog traka „Blind Spot Detection“ s potporom izlaska iz parkirnog mjesta, djelomično automatska funkcija
izlaska iz parkirnog mjesta „Park Assist“ te funkcija kočenja pri manevriranju. Ova zadnja funkcija automatski štiti vozilo od oštećenja nastalih tijekom parkiranja. Polo se po želji može otključati i pokrenuti preko sustava zaključavanja i pokretanja „Keyless Access“, koji također predstavlja novitet.

Polo je do sada prodan u 14 milijuna vozila, a sa svim je derivatima Polo do sada prodan u gotovo 16,5 primjeraka. Šesta generacija donosi potpuno novi dizajn eksterijera, s izraženim sportskim karakterom, uz ukupno 14 vanjskih boja.

Volkswagen Polo (5)

Dodatne mogućnosti za individualizaciju Pola su:
-LED glavna svjetla,
-LED stražnja svjetla,
-klima-uređaj „Air Care Climatronic“ uključujući senzor za sunce i vlagu te alergijski filtar,
-bežično punjenje za smartphoneove (opcijski s induktivnim antenskim spajanjem),
-„Sport Select“ vozni postroj s amortizerima s mogućnošću aktivacije i deaktivacije
-panoramski krov.

Bit će to prvo vozilo marke Volkswagen i unutar koncerna s novom generacijom kombiniranog instrumenta Active Info Display. U Polo će se ugrađivati najnovija generacija infotainment sustava s veličinama zaslona koje sežu od 6,5“ do 8,0“ – to su staklom optočeni uređaji, otmjeni poput vrhunskih smartphoneova, pomoću kojih se stvara visokotehnološki i jasan dojam u unutrašnjosti.

Volkswagen Polo (3)
Ključne riječi:
Polo Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.