Vidiauto Novosti Najave Aston Martin Heritage EV Concept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.12.2018. 06:11

Moderan klasik 

Aston Martin Heritage EV Concept je klasičan automobil s elektromotorom

Aston Martin Heritage EV Concept

Aston Martin je za najavu svojeg novog električnog motora napravio jedan zanimljiv koncept – ugradio je električni motor u klasičan automobil!

Ni Aston Martin, poznat po svojim sportskim automobilima, nije imun na elektromotore, a razvoj prvog električnog modela Aston Martin Rapide E je u završnoj fazi.

Aston Martin Heritage EV Concept straga

Uzimajući u obzir strategiju oko modela s električnim pogonom ali i nove generacije Lagondi, u Aston Martinu su odlučili kako će novi EV pogon biti ugrađen i u originalni Aston Martin DB6 MkII Volante iz 1970. godine.

Aston Martin Heritage EV Concept punjenje

Andy Palmer, izvršni direktor, izjavio je: ''Svjesni smo pritiska javnosti oko upotrebljavanja klasičnih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem u budućnosti. Naši budući planovi ne uključuje samo razvoj novih modela, ali jednako tako zaštićuju i naše nasljedstvo. Upravo to Aston Martin čini jedinstvenim, ali istovremeno i liderom u svom polju.''

Aston Martin Heritage EV Concept interijer

Paul Spires, predsjednik Aston Martin Worksa, izjavio je: ''Već neko vrijeme tražimo rješenje kako bi naši korisnici što duže mogli uživati u vlastitim automobilima. Vožnja klasičnog Aston Martina s elektromotorom je jedinstven doživljaj i nesumnjivo će biti privlačno mnogim vlasnicima, posebice onima koji žive u gradskim središtima.''

Aston Martin Heritage EV Concept sprijeda

Nakon inicijalnog koncepta, Aston Martin Works bi trebao već tijekom 2019. godine ponuditi elektrifikaciju klasičnih modela svim zainteresiranim vlasnicima.

Aston Martin Heritage EV Concept straga 2
Ključne riječi:
Aston Martin električno vozilo Heritage EV Concept klasik
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 29. rujan 1913.

9-29-1913 Tužna smrt Rudolfa Diesela

Tužna smrt Rudolfa Diesela

Izumitelj dizelskog motora Rudolf Diesel izvršio je samoubojstvo u 55-toj godini života, skokom s broda u kanalu LeManche. Dizelski motor ubrzo je revolucionirao industriju i prijevoz, pogotovo kamionski, brodski i željeznički.

vs