Vidiauto Novosti Najave Kako Rimac testira u zračnom tunelu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.11.2018. 06:23

Aerodinamika 

Pogledajte kako je Rimac C_Two testiran u zračnom tunelu

Kako Rimac testira u zračnom tunelu

Ako ste se ikad zapitali kako se razvija električni superautomobil, sada možete vidjeti i dio tog razvoja, točnije razvoj aerodinamike na Rimcu C_Two.

Početkom ove godine predstavljen je Rimac C_Two, druga generacija električnog super automobila koja je izašla iz domaće tvornice Rimac, a novi model je razvijen u potpunosti od nule. Rimac C_Two raspolaže s čak 1.914 KS i 2.300 Nm okretnog momenta, a kako ne bi poletio, brine se aerodinamika.

ctwo-wind-tunnel-testing_4

Tako nakon razvijanja 2D i 3D modela i analize korištenjem CFD (Computational Fluid Dynamic) simulacija, Rimac C_Two krenuo u dio testiranja u zračnom tunelu. Spomenimo i kako je računalo na kojem se vrte simulacije nazvan BURA.

ctwo-wind-tunnel-testing

Ovim putem je izmjeren i najniži koeficijent otpora zraka koji za C_Two iznosi 0,28 Cw, koji je izmjeren na maketi vozila u prirodnoj veličini i s gibljivim dijelovima, a razlika između stvarnog testiranja i simulacija je svega 0,24 posto.

ctwo-wind-tunnel-testing_3

No da ne duljimo previše, prilažemo video koji je Rimac objavio pa pogledajte kako to sve izgleda:

Ključne riječi:
C_Two otpor zraka Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs