Vidiauto Novosti Najave Kako Rimac testira u zračnom tunelu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.11.2018. 06:23

Aerodinamika 

Pogledajte kako je Rimac C_Two testiran u zračnom tunelu

Kako Rimac testira u zračnom tunelu

Ako ste se ikad zapitali kako se razvija električni superautomobil, sada možete vidjeti i dio tog razvoja, točnije razvoj aerodinamike na Rimcu C_Two.

Početkom ove godine predstavljen je Rimac C_Two, druga generacija električnog super automobila koja je izašla iz domaće tvornice Rimac, a novi model je razvijen u potpunosti od nule. Rimac C_Two raspolaže s čak 1.914 KS i 2.300 Nm okretnog momenta, a kako ne bi poletio, brine se aerodinamika.

ctwo-wind-tunnel-testing_4

Tako nakon razvijanja 2D i 3D modela i analize korištenjem CFD (Computational Fluid Dynamic) simulacija, Rimac C_Two krenuo u dio testiranja u zračnom tunelu. Spomenimo i kako je računalo na kojem se vrte simulacije nazvan BURA.

ctwo-wind-tunnel-testing

Ovim putem je izmjeren i najniži koeficijent otpora zraka koji za C_Two iznosi 0,28 Cw, koji je izmjeren na maketi vozila u prirodnoj veličini i s gibljivim dijelovima, a razlika između stvarnog testiranja i simulacija je svega 0,24 posto.

ctwo-wind-tunnel-testing_3

No da ne duljimo previše, prilažemo video koji je Rimac objavio pa pogledajte kako to sve izgleda:

Ključne riječi:
C_Two otpor zraka Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs