Vidiauto Novosti Najave IONITY punionice za električna vozila

Autor: IR Objavljeno: 07.11.2017. 05:59

E punionice 

Počinje gradnja IONITY brzih punionica za električna vozila

IONITY punionice za električna vozila

Joint Venture za gradnju High-Power-Charging (HPC) mreže za električna vozila započinje s radom i do 2020. godine će postaviti i upravljati s oko 400 postaja. 

BMW Grupa, Daimler AG, Ford Motor Company i Volkswagen Grupa s Audijem i Porscheom objavili su zajednički pothvat IONITY koji će razviti i implementirati mrežu punionica visoke snage (High Power Charging network) za napajanje električnih vozila diljem Europe.

ionity

Otvaranjem oko 400 HPC postaja do 2020. godine, IONITY će olakšati putovanja na većim udaljenostima i označava važan korak za električna vozila. Sa sjedištem u Münchenu u Njemačkoj, zajednički pothvat vodi CEO Michael Hajesch dok je glavni operativni direktor Marcus Groll, s rastućim timom, postavljenim na broj 50 početkom 2018. godine.

Ove godine će se otvoriti ukupno 20 postaja, smještenih na glavnim cestama u Njemačkoj, Norveškoj i Austriji, u intervalima od 120 km, kroz partnerstva s tvrtkama "Tank & Rast", "Circle K" i "OMV". Do 2018. godine mreža će se proširiti na više od 100 postaja, od kojih svaka može opslužiti više klijenata koji voze različita vozila.

VW e-golf

S kapacitetom do 350 kW po točki punjenja, mreža će koristiti europski standard punjenja Combined Charging System kako bi se značajno smanjilo vrijeme punjenja u odnosu na postojeće sustave. Očekuje se kako će agnostički pristup marke i distribucija širom Europe olakšati prihvatljivost električnih vozila.

Odabir najboljih lokacija uzima u obzir potencijalnu integraciju s postojećim tehnologijama punjenja dok IONITY pregovara s postojećim infrastrukturnim inicijativama, uključujući one koje podržavaju tvrtke sudionice i političke institucije. Investicija naglašava predanost koju proizvođači koji sudjeluju pokazuju glede električnih vozila i oslanja se na međunarodnu suradnju diljem industrije.

ford focus electric

Osnivački partneri, BMW Grupa, Daimler AG, Ford Motor Company i Volkswagen Grupa imaju jednake udjele u zajedničkom pothvatu, dok su ostali proizvođači automobila pozvani da pomognu proširiti mrežu.

Sve informacije o ovom projektu možete pratiti na www.ionity.eu, gdje će se uskoro moći i vidjeti točne lokacije punionica. Također, još nema informacija kada će se i gdje pojaviti ovakve punionice u Hrvatskoj.

Ključne riječi:
električni automobil ionity punionica
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs