Vidiauto Novosti Najave U Rijeci je otvorena prva brza punionica

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.06.2018. 06:21

Nove punionice 

U Rijeci je otvorena prva brza punionica za električna vozila

U Rijeci je otvorena prva brza punionica

Konačno je i Rijeka dobila svoju brzu punionicu električnih automobila, a otvorena je još jedna brza punionica i u Zagrebu.

I grad Rijeka se sada može hvaliti kako posjeduje brzu punionicu za električna vozila, a istodobno je i Zagreb dobio brzu punionicu, 7. po redu. Iako je najavljeno kako vrijeme punjenja traje 20 minuta, nigdje nije specificirano koliki je to kapacitet, jer znamo da gotovo svaki automobil ima drugačiji kapacitet baterije.

punionica rijeka tower

No bez obzira na to, lijepo je vidjeti da i turistička mjesta na Jadranu dobivaju brze punionice. Punionica se nalazi u Tower Centru Rijeka i potpuno je besplatna za korištenje. Osim navedene, otvorena je i 7. po redu brza punionica u Zagrebu, a ona se nalazi ispred centra HAK-a na Aveniji Dubrovnik.

zagreb_brza punionica

Brza punionica u Zagrebu

Osim toga, uskoro će se u HAK aplikaciji za mobilne uređaje moći vidjeti dinamički podaci o stanju na punionicama iz sustava Puni.hr, čime će se još više olakšati vozačima električnih vozila. Puni.hr mreža e-punionica trenutno broji 115 punionica u 72 hrvatska grada, te omogućuje istodobno punjenje 155 automobila. Svojim kapacitetom pokrivaju više od 50% svih javno dostupnih punionica u Hrvatskoj.

punionice puni.hr

Prema njihovim podacima, u posljednjih godinu dana se korištenje punionica povećalo za čak 400%, a tome su najviše pridonijeli turisti koji posjeduju puno više električnih automobila nego domaći vozači, a očekuje se kako će 2030. godine biti prodano oko 20 milijuna električnih vozila, što je 20 puta više nego ih je prodano prošle godine. Istodobno se očekuje i rast vrijednosti e-punionica, a već sad se u Hrvatskoj predviđa instalacija 16 brzih i jedne ultra brze punionice na najmanje šest lokacija.

Ključne riječi:
punionica punjenje baterija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 23. travanj 1987.

4-23-1987 Talijansko-američka Unija

Talijansko-američka Unija

Na današnji dan 1987. godine, Chrysler Corporation je najavio kupnju Lamborghinija. Talijanska je tvrtka bila u mnogobrojnim financijskim problemima otkad ju je njezin osnivač, Ferrucio Lamborghini, prodao 1974. godine.

vs