Vidiauto Novosti Najave Goodyear investirao u tvrtku TuSimple

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.02.2021. 05:12

Goodyear investirao u TuSimple, tvrtku koja razvija autonomne kamione

Goodyear investirao u tvrtku TuSimple

Goodyear ulaže u tvrtke, a TuSimple je jedna takva koja se bavi razvojem autonomnih kamiona, a ima i prvu mrežu autonomnih teretnih kamiona – Autonomous Freight Network (AFN).

Goodyear se posljednjih godina još snažnije usmjerava na traženje tehnoloških rješenja koja će odgovarati na brojne buduće izazove mobilnosti. U tu je svrhu lani najavio sklapanje strateškoga partnerstva s tvrtkom TuSimple, koja se ponosi prvom mrežom autonomnih teretnih vozila u svijetu, pod nazivom Autonomous Freight Network (AFN). To je partnerstvo Goodyear sada ojačao time što je tvrtku TuSimple dodao u portfelj svojega fonda rizičnoga kapitala Goodyear Ventures.

Goodyear investirao u tvrtku TuSimple, koja razvija autonomne kamione

Jedinice tvrtke TuSimple za upravljanje samovoznim kamionima nalaze se u SAD-u, Kini, Japanu i Europi. Ključne elemente ekosustava poduzeća čine digitalni zemljovidi, samovozni kamioni, strateški raspoređeni terminali i sustav za upravljanje autonomnom flotom vozila. Cilj je tvrtke razviti tržišno rješenje za autonomnu vožnju četvrtog stupnja koja će, uz veću sigurnost, niže troškove i smanjenje emisija, preoblikovati logističku industriju.

Obje tvrtke dijele zajedničku viziju održive transportne industrije, stoga će Goodyear u sklopu partnerstva, osim isporuke guma i rješenja za njihovo upravljanje, provoditi i mnogobrojna testiranja. Njihova svrha bit će osiguravanje preciznije prognoze održavanja, bolje razumijevanje izdržljivosti guma i smanjivanje ugljikova otiska voznih parkova. Videopredstavljanje autonomne tehnologije tvrtke TuSimple možete pogledati na poveznici.

Ključne riječi:
autonomna dostava autonomna teretna vozila Autonomous Freight Network Goodyear prijevoz TuSimple
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. ožujak 1929.

3-6-1929 Preminuo David Buick

Preminuo David Buick

Osnivač proizvođača automobila Buick, David Buick, umro je na današnji dan 1929. godine. Bivši proizvođač kada za kupaonice, Buick je prvi vlastiti automobil prodao 1904. godine.

vs