Vidiauto Novosti Najave Goodyear investirao u tvrtku TuSimple

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.02.2021. 05:12

Goodyear investirao u TuSimple, tvrtku koja razvija autonomne kamione

Goodyear investirao u tvrtku TuSimple

Goodyear ulaže u tvrtke, a TuSimple je jedna takva koja se bavi razvojem autonomnih kamiona, a ima i prvu mrežu autonomnih teretnih kamiona – Autonomous Freight Network (AFN).

Goodyear se posljednjih godina još snažnije usmjerava na traženje tehnoloških rješenja koja će odgovarati na brojne buduće izazove mobilnosti. U tu je svrhu lani najavio sklapanje strateškoga partnerstva s tvrtkom TuSimple, koja se ponosi prvom mrežom autonomnih teretnih vozila u svijetu, pod nazivom Autonomous Freight Network (AFN). To je partnerstvo Goodyear sada ojačao time što je tvrtku TuSimple dodao u portfelj svojega fonda rizičnoga kapitala Goodyear Ventures.

Goodyear investirao u tvrtku TuSimple, koja razvija autonomne kamione

Jedinice tvrtke TuSimple za upravljanje samovoznim kamionima nalaze se u SAD-u, Kini, Japanu i Europi. Ključne elemente ekosustava poduzeća čine digitalni zemljovidi, samovozni kamioni, strateški raspoređeni terminali i sustav za upravljanje autonomnom flotom vozila. Cilj je tvrtke razviti tržišno rješenje za autonomnu vožnju četvrtog stupnja koja će, uz veću sigurnost, niže troškove i smanjenje emisija, preoblikovati logističku industriju.

Obje tvrtke dijele zajedničku viziju održive transportne industrije, stoga će Goodyear u sklopu partnerstva, osim isporuke guma i rješenja za njihovo upravljanje, provoditi i mnogobrojna testiranja. Njihova svrha bit će osiguravanje preciznije prognoze održavanja, bolje razumijevanje izdržljivosti guma i smanjivanje ugljikova otiska voznih parkova. Videopredstavljanje autonomne tehnologije tvrtke TuSimple možete pogledati na poveznici.

Ključne riječi:
autonomna dostava autonomna teretna vozila Autonomous Freight Network Goodyear prijevoz TuSimple
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.