Vidiauto Novosti Najave Goodyear investirao u autonomnu dostavu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.02.2021. 06:32

Goodyear investirao u Starship Technologies autonomnu dostavu

Goodyear investirao u autonomnu dostavu

Zanimljiva investicija Goodyeara u inovativnu tvrtku Starship Technologies koja pruža inovativne usluge autonomne dostave.

Goodyear u okviru svojeg fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures sklapa partnerstva i investira u startup poduzeća koja djeluju na različitim područjima ključnima za razvoj budućnosti mobilnosti. Posebnu pozornost Goodyear posvećuje autonomnim tehnologijama, stoga je u investicijski portfelj fonda dodao i globalnog ponuđača usluga autonomne dostave Starship Technologies. Fond je zajedno s drugim investitorima spomenutoj tvrtki osigurao financijska sredstva u iznosu od 17 milijuna američkih dolara.

starship1

Starship Technologies osnovali su 2014. godine suosnivači poduzeća Skype Ahti Heinla i Janus Friis. Tvrtka izgrađuje i upravlja mrežom samovoznih dostavnih robota koji su posebno osmišljeni za lokalnu dostavu hrane, prehrambenih proizvoda i paketa.

starship3

Njihovi simpatični električni autonomni roboti svakodnevno obavljaju na tisuće dostava tijekom dana, ali i po mraku, jer su opremljeni svjetlima kako bi ih drugi mogli primijetiti. Usluga je dostupna u mnogim gradovima svijeta, gdje kupcima omogućuju prikladnu, sigurnu i beskontaktnu dostavu. Nedavno je poduzeće obilježilo milijuntu autonomnu dostavu, što je prvo takvo postignuće u svijetu. A u priloženom videu možete vidjeti kako sve funkcionira:

Ključne riječi:
autonomna dostava Goodyear Starship
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.