Vidiauto Novosti Najave Goodyear investirao u autonomnu dostavu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.02.2021. 06:32

Goodyear investirao u Starship Technologies autonomnu dostavu

Goodyear investirao u autonomnu dostavu

Zanimljiva investicija Goodyeara u inovativnu tvrtku Starship Technologies koja pruža inovativne usluge autonomne dostave.

Goodyear u okviru svojeg fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures sklapa partnerstva i investira u startup poduzeća koja djeluju na različitim područjima ključnima za razvoj budućnosti mobilnosti. Posebnu pozornost Goodyear posvećuje autonomnim tehnologijama, stoga je u investicijski portfelj fonda dodao i globalnog ponuđača usluga autonomne dostave Starship Technologies. Fond je zajedno s drugim investitorima spomenutoj tvrtki osigurao financijska sredstva u iznosu od 17 milijuna američkih dolara.

starship1

Starship Technologies osnovali su 2014. godine suosnivači poduzeća Skype Ahti Heinla i Janus Friis. Tvrtka izgrađuje i upravlja mrežom samovoznih dostavnih robota koji su posebno osmišljeni za lokalnu dostavu hrane, prehrambenih proizvoda i paketa.

starship3

Njihovi simpatični električni autonomni roboti svakodnevno obavljaju na tisuće dostava tijekom dana, ali i po mraku, jer su opremljeni svjetlima kako bi ih drugi mogli primijetiti. Usluga je dostupna u mnogim gradovima svijeta, gdje kupcima omogućuju prikladnu, sigurnu i beskontaktnu dostavu. Nedavno je poduzeće obilježilo milijuntu autonomnu dostavu, što je prvo takvo postignuće u svijetu. A u priloženom videu možete vidjeti kako sve funkcionira:

Ključne riječi:
autonomna dostava Goodyear Starship
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.