Vidiauto Novosti Najave Goodyear investirao u autonomnu dostavu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.02.2021. 06:32

Goodyear investirao u Starship Technologies autonomnu dostavu

Goodyear investirao u autonomnu dostavu

Zanimljiva investicija Goodyeara u inovativnu tvrtku Starship Technologies koja pruža inovativne usluge autonomne dostave.

Goodyear u okviru svojeg fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures sklapa partnerstva i investira u startup poduzeća koja djeluju na različitim područjima ključnima za razvoj budućnosti mobilnosti. Posebnu pozornost Goodyear posvećuje autonomnim tehnologijama, stoga je u investicijski portfelj fonda dodao i globalnog ponuđača usluga autonomne dostave Starship Technologies. Fond je zajedno s drugim investitorima spomenutoj tvrtki osigurao financijska sredstva u iznosu od 17 milijuna američkih dolara.

starship1

Starship Technologies osnovali su 2014. godine suosnivači poduzeća Skype Ahti Heinla i Janus Friis. Tvrtka izgrađuje i upravlja mrežom samovoznih dostavnih robota koji su posebno osmišljeni za lokalnu dostavu hrane, prehrambenih proizvoda i paketa.

starship3

Njihovi simpatični električni autonomni roboti svakodnevno obavljaju na tisuće dostava tijekom dana, ali i po mraku, jer su opremljeni svjetlima kako bi ih drugi mogli primijetiti. Usluga je dostupna u mnogim gradovima svijeta, gdje kupcima omogućuju prikladnu, sigurnu i beskontaktnu dostavu. Nedavno je poduzeće obilježilo milijuntu autonomnu dostavu, što je prvo takvo postignuće u svijetu. A u priloženom videu možete vidjeti kako sve funkcionira:

Ključne riječi:
autonomna dostava Goodyear Starship
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. ožujak 1929.

3-6-1929 Preminuo David Buick

Preminuo David Buick

Osnivač proizvođača automobila Buick, David Buick, umro je na današnji dan 1929. godine. Bivši proizvođač kada za kupaonice, Buick je prvi vlastiti automobil prodao 1904. godine.

vs