Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi električni Citroen e-Jumpy

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.05.2020. 15:24

Dostavna vozila 

Ovo je električni Citroen e-Jumpy s baterijom dosega i do 330 km

Ovo je novi električni Citroen e-Jumpy

Citroen je predstavio i potpuno električni dostavni model Jumpy, koji dolazi sa 136 KS snažnim motorom i dosegom od 330 km s jednim punjenjem.

Citroen ove godine kreće u pohod na još jedno specifično tržište, a riječ je o klasi dostavnih vozila koja su pokretana elektromotorom, a jedan od modela će biti i e-Jumpy koji dolazi u nekoliko različitih izvedbi.

citroen e-jumpy_5

Prvo treba napomenuti kako je Jumpy dostupan u tri dužine: XS (4,6 m), M (4,95 m) i XL (5,3 m); a bit će ponuđen s dvije baterije, slabijom kapaciteta 50 kWh koja će biti dostupna u sve tri izvedbe, dok će snažnija s kapacitetom od 75 kWh biti dostupna u M i XL izvedbi.

citroen e-jumpy

Sa slabijom baterijom je doseg svih izvedbi 230 km, koja se na brzom 100 kWh punjaču može napuniti do 80 % za pola sata, dok će snažnijoj bateriji za to isto trebati 15 minuta više, no s njom će e-Jumpy moći prijeći i 330 km.

citroen e-jumpy_1

Citroen e-Jumpy pokreće 136 KS snažan elektromotor koji ima i 260 Nm okretnog momenta, a koji se već ugrađuje u Peugeot e-208, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 130 km/h. Baterije su smještene u pod, pa električni e-Jumpy nudi jednaku količinu prostora kao i ekivalentan Jumpy s dizelskim motorom, a maksimalna nosivost mu je do 1.275 kg.

citroen e-jumpy_6

Prodaja kreće u drugoj polovici godine, kada će biti poznate i cijene, a tada bi mu se trebao pridružiti i veći električni Jumper, dok električni Berlingo stiže sljedeće godine.

Ključne riječi:
Citroën e-Jumpy električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.