Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi električni Citroen e-Jumpy

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.05.2020. 15:24

Dostavna vozila 

Ovo je električni Citroen e-Jumpy s baterijom dosega i do 330 km

Ovo je novi električni Citroen e-Jumpy

Citroen je predstavio i potpuno električni dostavni model Jumpy, koji dolazi sa 136 KS snažnim motorom i dosegom od 330 km s jednim punjenjem.

Citroen ove godine kreće u pohod na još jedno specifično tržište, a riječ je o klasi dostavnih vozila koja su pokretana elektromotorom, a jedan od modela će biti i e-Jumpy koji dolazi u nekoliko različitih izvedbi.

citroen e-jumpy_5

Prvo treba napomenuti kako je Jumpy dostupan u tri dužine: XS (4,6 m), M (4,95 m) i XL (5,3 m); a bit će ponuđen s dvije baterije, slabijom kapaciteta 50 kWh koja će biti dostupna u sve tri izvedbe, dok će snažnija s kapacitetom od 75 kWh biti dostupna u M i XL izvedbi.

citroen e-jumpy

Sa slabijom baterijom je doseg svih izvedbi 230 km, koja se na brzom 100 kWh punjaču može napuniti do 80 % za pola sata, dok će snažnijoj bateriji za to isto trebati 15 minuta više, no s njom će e-Jumpy moći prijeći i 330 km.

citroen e-jumpy_1

Citroen e-Jumpy pokreće 136 KS snažan elektromotor koji ima i 260 Nm okretnog momenta, a koji se već ugrađuje u Peugeot e-208, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 130 km/h. Baterije su smještene u pod, pa električni e-Jumpy nudi jednaku količinu prostora kao i ekivalentan Jumpy s dizelskim motorom, a maksimalna nosivost mu je do 1.275 kg.

citroen e-jumpy_6

Prodaja kreće u drugoj polovici godine, kada će biti poznate i cijene, a tada bi mu se trebao pridružiti i veći električni Jumper, dok električni Berlingo stiže sljedeće godine.

Ključne riječi:
Citroën e-Jumpy električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs