Vidiauto Novosti Najave Novi Citroen Berlingo i Peugeot Partner

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.06.2018. 06:22

Jaka braća 

Predstavljeni su novi dostavnjaci Citroen Berlingo i Peugeot Partner

Novi Citroen Berlingo i Peugeot Partner

Nekoliko mjeseci nakon premijere putničkih verzija, Citroen i Peugeot su predstavili Berlingo i Partner u dostavnoj verziji.

Jučer su predstavljeni jedni od najpopularnijih lakih dostavnih vozila – Citroen Berlingo i Peugeot Partner, nekoliko mjeseci nakon što su predstavljene putničke verzije tih modela. Doduše, ne smijemo zaboraviti kako se sada putnička verzija Partnera sada naziva Rifter, a treba se podsjetiti i kako ste novi putnički Berlingo mogli vidjeti na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu.

Citroen Berlingo produženi

Citroen Berlingo - XL karoserija

Baza oba modela je ista, a razlike se svode na karakteristična obilježja za pojedinu marku, a posebice se to odnosi na prednji izgled vozila, dok se straga razlike odnose na grafiku svjetala. U unutrašnjosti se pak razlike mogu vidjeti na instrument ploči, koja je kod Peugeot Partnera povišena i dio je Peugeotovog i-Cockpita koji se po prvi puta ugrađuje u dostavno vozilo.

Peugeot Partner

Peugeot Partner

Oba modela dolaze u dvije veličine – M verzija je duga 4,40 m, dok je XL verzija duga 4,75 m. Razlika je i u visini, jer je XL visoka 1,85 m, odnosno 5 cm više od M verzije. Tovarni prostor kod verzije M je obujma 3,3 m3, odnosno 3,9 m3 u XL veličini, a može biti i do 3,8 m3 u M verziji, odnosno 4,4 m3 u XL verziji. Važno je i napomenuti kako je nosivost M verzije 1.000 kg, a XL verzije 950 kg.

Citroen Berlingo utovar

Što se pak pogona tiče, u ponudi su benzinski i dizelski motori. Benzinci imaju obujam od 1,2 litre i nude snagu od 110 KS u kombinaciji s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, te 130 KS u kombinaciji s automatskim mjenjačem, dok dizel motori imaju obujam od 1,5 litre i nude snagu od 75 KS, 100 KS (verzija s i bez Start&Stop sustava) koji su dostupni s 5-brzinskim ručnim mjenjačem, dok je najsnažnija verzija koja nudi 130 KS dostupna sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili 8-brzinskim automatikom.

Peugeot Partner interijer

Peugeot Partner interijer

Sada su na oba modela dostupni i moderni sustavi za pomoć vozaču, ali i zaslon osjetljiv na dodir, head-up zaslon te ostala oprema koja nije standard u ovakvim automobilima, pa novi modeli zadaju glavobolju konkurenciji. Sad još ostaje samo vidjeti kolika će biti cijena navedenih modela, no ne sumnjamo kako će biti atraktivna.

Citroen Berlingo interijer

Citroen Berlingo interijer

Citroen Berlingo sa strane
Ključne riječi:
Berlingo Citroën Partner Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.