Vidiauto Novosti Najave Ford s rendžerima čuva hrvatski okoliš

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.08.2021. 06:45

Ford Hrvatska s rendžerima čuva hrvatski okoliš

Ford s rendžerima čuva hrvatski okoliš

Ford Hrvatska bila je jedan je od glavnih sponzora aktivacije #ranger4river koja se održala 21. i 22. kolovoza 2021. godine pod organizacijom Saveza Čuvara Prirode Hrvatske s ostalim sudionicima.

Ford Hrvatska sudjelovanjem na #Ranger4River manifestaciji, pokazala je što uistinu znači društveno odgovorno poslovanje i zašto je ono neophodno za budućnost našeg društva, okoliša Republike Hrvatske i boljitka života građana i građanki u našoj zemlji – s nadom da će se i druga poduzeća odazvati ovakvim akcijama kojima se čuva okoliš i prirodne ljepote Lijepe Naše. ''Okupljen je veliki broj najmanjih, ali najvećih, građana i građanki Grada Karlovca – ne da bismo mi odrasli naučili njih kako se čuva priroda, već upravo suprotno. Da oni to nauče nas. Djeca nisu kriva zbog otpada, zbog devastacija i zbog klimatskih promjena. Mi odrasli smo odgovorni za to i baš se zbog djece moramo promijeniti'', izjavila je Patricija Topić, voditeljica PR i marketing odjela Ford Hrvatske.

Topić Patricija - voditeljica PR i marketinga Ford Hrvatska

U organizaciji Saveza čuvara prirode Hrvatske – Karlovac održana je i junior trail utrka 4 rijeke. Obuhvaćala je dječju utrku na 800 metara, u kojoj su sudjelovala djeca do 11 godina i njihovi roditelji, te utrku na 1800 metara za djecu od 12 do 14 godina. Utrke su se trčale u predivnom okruženju uz šetnicu rijeke Korane. S obzirom na to da je cjelokupna ruta asfaltirana i bez uzbrdica i stepenica, bila je ovo idealna prilika za trkače početnike da se okušaju u ovom iskustvu. Svi mali trkači dobili su i medalje kako bi im utrka ostala u lijepom sjećanju i kako bi se svi osjećali kao pobjednici.

Ranger Korana Klc (2)

Program se izvodio u cijeloj karlovačkoj županiji, a nakon toga se rijekom Kupom išlo u Sisačko-moslavačku županiju. U svakoj županiji provodio se program Ranger Hrvatska #ranger4river, a štafeta se predavala koristeći riječne puteve. Nakon što su se obišle sve županije, stručna komisija izabrala je ''najzeleniji'' Grad i županiju - #gradprijateljprirode.

Ranger Korana Klc (7)

Osnovni ciljevi manifestacije bili su  izgradnja ''pametne mreže'' čuvara prirode – rendžera u vidu zaštite prirode i okoliša Republike Hrvatske, zaštita prirode i okoliša, poboljšanje sustava obrane od poplava, suradnja svih državnih, regionalnih institucija u svrhu sprečavanja nedopuštenog odlaganja otpada i zaštite prirode.

Ranger Korana Klc (9)

Savez čuvara prirode Hrvatske organizirao je ekološku akciju #ranger4river – čišćenje rijeke Korane (gradsko kupalište) i okoliša uz rijeku. Osim čišćenja, organiziran je i niz edukativnih radionica, prezentacija ronjenja, plivanja, kajakinga, raftinga, vježba spašavanja iz rijeke u organizaciji Civilne zaštite MUP RH te Utrka junior ranger te su svi sudionici dobili na dar majicu Rendžera i Zahvalnicu za sudjelovanjem.

Ranger Korana Klc (3)

U sklopu ekološke Ranger Eko akcije, instruktori #croatiaopenlands održali su za najmlađe školu veslanja te je nakon toga uslijedilo spuštanje raftom niz slap na Korani. Uz to, održana je i prezentacija ronjenja gdje su najmanji junior rendžeri uz pomoć stručnih instruktora poput Mario Tomac osjetili ljepotu ronjenja. Rendžersku šetnju vodio je naš poznati planinar, speleolog, istraživač i predsjednik Saveza čuvara prirode Hrvatske Mladen Kuka. Pokazao je šetačima i nastavno-obučni centar za obuku rendžera u Hrvatskoj na poligonu oko Vile Anzić pa su sudionici imali prilike vidjeti i koje sve kompetencije moraju imati ako žele postati rendžeri, odnosno čuvari prirode. Nakon ručka, odmora i okrepe, rendžeri su sudionike upoznali i s florom i faunom prekrasne rijeke Kupe.

Ranger Korana Klc (14)

Sudjelujuću u ovoj manifestaciji, Karlovčani i Karlovčanke, uz Ford Hrvatsku, kao jednu od rijetkih tvrtki koje aktivno podržavaju i provode društveno odgovorno poslovanje, doista su pokazali kako se pazi na očuvanje prirodnih ljepota i dali dobar primjer i ostatku Hrvatske.

Ranger Korana Klc (21)

Kroz narednih desetak dana održat će se Humanitarni bal u Karlovcu, na kojem će se održati aukcija slika izabranih djela s Likovne kolonije u Karlovcu, a cjelokupno prikupljeni iznos od Humanitarnog bala bit će direktno uplaćen na račun (1) Dječje bolnice Sisak i (2) Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba "Dumovec", a sredinom rujna najavljen je i tzv. Ranger party te R'N'B DJ-ing party na 4 rijeke. U slučaju da ste propustili ovaj događaj, pratite Savez čuvara prirode Hrvatske i novosti na službenim stranicama Ford Hrvatske za daljnje informacije i uključite se u nove akcije za očuvanje prirode Lijepe Naše.

Ključne riječi:
Ford Ford Hrvatska humanitarna akcija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.